Hivatalosan kell jogosítvány az elektromos rollerhez?
"Ettől függetlenül én úgy tudom nem kell"
Ez szokott problémát okozni.
Egyetlen rollerest nem ismerek, aki elindulás előtt utánajárt volna.
Viszont olyat igen, aki megszívta.
Olyat is, akitől a szonda miatt elvették a jogsit. Ugyanis a logika az, hogy amelyik kategóriában a szabálysértés, azt elveszik. Mivel nem volt motoros jogsija, a B-t vették el. Ha lett volna motorra jogsija, akkor csak azt veszik el, és már másnap mehetett volna tovább újra, a B-vel.
Csak annyit sikerült kinyomozni egy idén májusi videóból ahol egy rendőr nyilatkozott, hogy a 25km/h és az alatti tudásuakhoz nem kell jogsi.
Viszont sisak és biztosítás igen.
Rossz volt a nyomozás. Ami a pedálerő függvényében elektromosan rásegít maximum 300 watt teljesítménnyel, az kerékpár. Aminél az ülés meglététől és a teljesítménytől függetlenül gázkarral szabályozható a teljesítmény, az segédmotoros kerékpár. Jogsi és biztosítás kell rá.
Eddig egy vagy két ilyet láttam csak. Nagyobb kerekű álló rollerek voltak, de szabályosan kivilágítva, a vezetőn valami lájtosabb, de motoros bukósisakkal. Az úttesten ment, és legalább 40-el tolta neki.
Amit tervezek venni az 300w-os, max 25km/h a végsebessége.
engem egyszer igazoltattak mikor használtam. Tőllem kèrtèk a jogsit
Mivel mindig nállam van így tudtam adni, bukósisakot megjegyezte,mondtam neki azt nem adtak hozza (ha járna hozzá felvennèm). Korrekt volt a rendőr, nem büntetett ez miatt, mondjuk úgy hogy tanácsot adott, hogy kell... hogy most kell e tènyleg hozzá, nem tudom.... (b kategóriám van)
Akkor nem kell.
Köszönöm a válaszokat.
Bukósisakot azért felveszem ha már van, ne tudjanak kötekedni unalmukban a kékdzsekisek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!