Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Egy 50 köbcentis dongó motoros...

Egy 50 köbcentis dongó motoros kerékpárra most kell e vezetői engedély és bukósisak vagy nem?

Figyelt kérdés
Környékünkön is az országút szélén sokan közlekednek kb. 20-25-el ilyen dongó motoros hajtású kerékpárokkal sisak nélkül, de én inkább erdőkben, terepen használom, szerintetek lenne baj belőle? Meg ha jól tudom ha elkap a rendőr, ez nem büncselekmény, hanem csak egy egyszerű szabálysértés és max. párezer forint lenne, de nem hiszem, hogy az erdőben baj lenne ebből. Sőt ha az országúton tekerem, nem a motor hajtja, akkor sima biciklinek számít, sőt pár perc alatt a henger is lehűlik és így a rendőr se tudja bizonyítani, hogy én beindítottam-e a motort, szóval ezernyi kiskapu van. Akkor most szerintetek, hogy van ez?

2021. júl. 7. 12:55
 1/7 anonim ***** válasza:
89%

"sőt pár perc alatt a henger is lehűlik "

Nem hűl le pár perc alatt és honnan tudnád hogy mikor kell leállitani hogy lehülik-jen.

2021. júl. 7. 13:37
 2/7 anonim ***** válasza:
87%

"Egy 50 köbcentis dongó motoros kerékpárra most kell e vezetői engedély és bukósisak vagy nem?"

Kell.

Az, hogy te hogyan akarod megdumálni, hogy neked miért nem kell, senkit nem érdekel.

A rendőrt sem.

2021. júl. 7. 13:43
 3/7 D. Brasco ***** válasza:
85%

Elég értrlmesen le van irva a kreszben,hogy mire kell jogositvany stb.......a dongó motoros cucc is ilyen dolog.

Ez a mezei mellébeszélés meg magyarázkodás meg senkit nem érdekel....sőt ha nagyon okoskodsz nyugodt legyél,hogy a rendőr ceruzája is vastagabban fog fogni.

2021. júl. 7. 15:01
 4/7 anonim ***** válasza:
78%
Kell.
2021. júl. 7. 15:38
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
Nemkell
2021. aug. 23. 07:20
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A rendőrség jelenlegi allaspontja szerint smko-nek számít bármi, ami nem rásegítéses csupán, azaz önálló mozgásra képes emberi meghajtás nélkül. Azaz kell jogsi is meg motoros bukósisak is. Persze lehet tesztelni ezt az álláspontot.

2021. aug. 23. 08:23
 7/7 anonim ***** válasza:
0%
40 km/h ?
2021. aug. 23. 08:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!