Kinek van elsőbbsége ebben az esetben ?
Adott A és B autó. Szembe jönnek egymással a főútvonalon . Mind a ketten ugyanoda akarnak bekanyarodni.
A autó nagy ívben balra, B autó kis ívben jobbra.
Kinek van elsőbbsége ?
A autó mögött pedig villog a tűzoltó autó, aki előre szeretne menni. Mi az áthaladó sorrend ?
Bocsi most tanulok kreszre köszi előre is.
A autó lehúzódik B autó lehúzódik, ha kell megállnak és mehet a tűzoltó.
Ha olyanok a távolságok és az időzítés, akkor B kis ívben bekanyarodik és szabad a tűzoltónak az "előző" sáv, A még mindig lassit és jelzi, hogy elengedi, ha kell megáll.
Mindkét autó lehúzódik magának jobbra, és elengedik az MKJ-t használót. Utána B, majd A.
Ha az MKJ-s szándéka egyértelmű és van elég hely, akkor B vele együtt is bekanyarodhat jobbra kis ívben, mert nem keresztezik egymás útját.
Apró kis buktató azért van a feladványban:
Amennyiben a B jelű, kis ívben kanyarodó autó úgy eleget tud tenni elsőbbségadási kötelezettségének hogy ne kelljen lehúzódnia vagy megállnia, akkor a szemből jövő tűzoltóautóval egyszerre is mehet, ugyanis nem keresztezi az útját. Az A mindenképp utolsó.
Pont ezt írtam a négyesben.
Azért kösz a lepontozást, már épp reklamálni akartam.
#7: Biztos nem én pontoztalak le, csak nyomják a "nem hasznost, mert csak :)" Ilyen a magyar, egyszer nem értesz vele egyet, utána akármit válaszolsz, lepontoz. A Gy.K. pont ezért nem is vehető komolyan.
5-6 válaszoló voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!