Kerékpárúton sétáló emberek miért ijednek meg annyira ha szemben vagy mögöttük jönnek....biciklivel?
Néha nem egyértelmű melyik melyik, illetve sokszor a kerékpárút jobb állapotú az ember pedig a "kényelmes" felé hajlik.
Amúgy megijedéshez két fél kell, és sok kerékpáros hajlamos erőszakos "takarodj az utamról" viselkedésre. Hiszen lehet kulturáltan lassítani, csengetni. Meg lehet szándékosan is veszélyeztetni a gyalogost.
Én mondjuk szoktam tudni, hol vagyok. Ettől függetlenül egy kis oldaltávolságot tartó bringás igen, megijeszt.
Mondjuk én csak ott használom, ahol nincs járda, csak bringaút, mivel biztonságosabb.
A gyalogos nem feltétlen ismeri a kreszt, sokszor fogalmuk nincs, hogy "rossz helyen" gyalogolnak.
Te pedig - bár egyértelműen látod, hogy nem számítanak rád - direkt megijeszted őket. De, igen. És még élvezed is, majd jössz ide panaszkodni.
Mint írták fent, a megijedéshez kettő kell.
"Te pedig - bár egyértelműen látod, hogy nem számítanak rád - direkt megijeszted őket. De, igen. És még élvezed is, majd jössz ide panaszkodni."
És ha az ágyban fekve néztem bringás futárok videóit?
Csak kérdezem.
Nagy kresz-gurunak kell lenni ahhoz, hogy az ember felismerje egy bicikli ábráját az aszfalton vagy egy táblán... :(
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!