Miért engedik ennyire hamar a tanulókat a rutinpályáról a forgalomba?
úgy kell felfogni, hogy az oktató jót akar. Nem a tanpályán tököl, hanem a forgalomban..teher alatt nől a pálma, szól a mondás...van akinél bejön.
Tanpályán megtudtam melyik pedál micsoda, aztán
előre, hátra, egy kis emelkedő, majd ipszilon, és szólt, hogy dolga van, menjünk ki a városba..
a szar is belémfagyott..
Nincs már kimondottan rutinpálya.
Elhiszem h idegesítő, de sokszor egy tanuló autó mozgása le követhetőbb, mint sok jogsisé aki 20 éve vezet, de bénán.
Nem... azért tanuló, mert még sokat kell neki tanulni, és nem is ő a felelős vezető, hanem az oktató.
Tehát, ha az oktató úgy dönt, hogy közúton gyakorolnak, az az ő felelőssége, az meg sehol nincs előírva, hogy 50-es sebességhatárnál kötelező tartani az 50-es tempót, és azt nem is lehet a rutinpályán megtanulni.
Szerintem úgy alapvetően kellene megreformálni az oktatást.
Kötelező rutin az alapokra, mint váltó kezelés, parkolások, megfordulások. És utána forgalomban vezetés fokozatosan.
A forgalommal nekem az volt a bajom, hogy gyakorlatilag óránként 1 darab parkolás vagy megfordulás fért bele, az is akkor, ha előtte álltál 5 percet mire kitisztult annyira az utca.
Meg ugye figyelj mindenre is, amikor még az autó alapvető kezelése köti le a figyelmed.
"A forgalommal nekem az volt a bajom, hogy gyakorlatilag óránként 1 darab parkolás vagy megfordulás fért bele, az is akkor, ha előtte álltál 5 percet mire kitisztult annyira az utca"
A megfordulást, parkolást a forgalmi vizsgán, forgalomban kell bemutatni, nem a rutinpályán, bóják között.
Ezért gyakorolják közúton - az, hogy mennyire jó így lehet vita tárgya, de sok oktató az "élesben gyakorlás" híve, kevesebben vannak, akik rutinpályán gyakorolnak 10-20 órákat, és akik ott töltenek el sok órát, forgalomban nem biztos, hogy ügyesebbek lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!