Elkezdtem a B kategóriás jogosítványom, az első órán még rutinpályán gyakoroltam, a második óra végén viszont kivitt a városba. Életemben nem ültem még a volán mögött, azért még sokszor nem biztos annyira a koordinációm, hogy csúcsidőben a városban szórakozzak. Még inkább koncentrálok a kuplungra, mint például arra, hogy teljesen fel tudjam mérni a környezetem. Én azt hittem, hogy egy pár órát majd a pályán gyakorlunk, hogy már ne kelljen mondani a sorrendet a váltásnál és csak utána megyünk. Ez általános jelenség vagy az én oktatóm szeret az életével játszani? :D
Nekem az első óra után (rutinpálya) kellett hazavinni az autót a városon keresztül (Fehérvár). Persze az oktató segített, ahol kellett, de esőben és sötétben (20:00 körül) így sem volt valami könnyű dolog.
2017. júl. 6. 06:31
2/14 anonim válasza:
Jó ez így. Ha úszni szeretnél megtanulni, azt sem fogsz tudni a gyerekpancsoló részlegen, fog kelleni a mély víz hozzá. Az oktatónak pedig van saját fékpedálja, és kellő tapasztalata, nem fogod tudni csak úgy kinyírni. :-)
2017. júl. 6. 06:55
3/14 anonim válasza:
Anno első órán én vezettem a rutinpályáig... Tehát előbb vezettem forgalomban, mint rutinpályán.
Teljesen normális egyébként, 30 óra alatt lehet megtanulni vezetni, csak az alapokat, amennyit csak lehet forgalomban kell tölteni
2017. júl. 6. 07:04
4/14 anonim válasza:
Én egyáltalán nem voltam rutinpályán.
2017. júl. 6. 07:05
5/14 anonim válasza:
Túl vagy a nehezén. Már benne vagy a mélyvízben...mi a probléma?
az oktató látta, hogy mit tudsz, tehát kivitt a forgalomba.
inkább örülj.
2017. júl. 6. 08:29
6/14 anonim válasza:
Feleslegesen aggódsz!
Én először külvárosban vezettem, semmi rutinpálya.
Az oktató mindig figyel, helyetted is, ugyanazok a pedálok vannak előtte, mint előtted is.
Kuplungolásnál is segít, a városi forgalmat meg majd megszokod!
2017. júl. 6. 08:54
7/14 anonim válasza:
Nyugi, látja azt az oktatód hogy milyen képességekkel bírsz, aztán aszerint visz ki a városba. Nem kell ezen görcsölnöd. Ne kapkodj, senki nem kéri rajtad számon ha nem tudod tartani a város tempóját.
2017. júl. 6. 09:10
8/14 anonim válasza:
Az, hogy van pedálja, semmit nem jelent, ha a sávban sem tud megmaradni az ember.
Az én oktatóm azt mondta, átlag 8 órát töltenek a rutinon, mielőtt kimennek forgalomba a tanulóval.
2017. júl. 6. 12:03
9/14 anonim válasza:
Vezetni nem nehéz egy autót, a forgalomban normálisan közlekedni, na az nehéz. Nem véletlenül akarják a 30 órát kihasználni erre és nem eltölteni a felét egy zárt pályán ahol egy gyerek is elvezeti az autót.
Maximum azokkal maradnak bent többet, akik minden másodpercben lefulladnak, de nyilván te nem ide tartozol.
2017. júl. 6. 18:59
10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Kicsit aggódtam emiatt, de a következő óra már jobban sikerült. Csak jó lenne, ha már magamtól is minden menne és csak a forgalomra kéne koncentrálni. Néha, ha elfáradok, összeakad a kezem, vagy pl. a kuplung mellé kicsit nyomtam a gázt figyelmetlenségből... Persze még az elején vagyok, majd alakul.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!