Ha sebessegben akarok parkolni akkor hogyan?
Figyelt kérdés
Úgy allitsam le az autót hogy mar 1-be van, van miután leallitottam utána tegyem sebességbe?2021. febr. 14. 19:19
3/21 anonim válasza:
Én megállás után, még járó motornál, sebességben hagyva, kinyomott kuplunggal és benyomott fékkel állítom le, majd behúzom a kéziféket, aztán pedig felengedem a kuplungot és a fékpedált.
Így szoktam meg, és ilyenkor eggyel kevesebbet kell kuplungolni, bár így meg tovább tartom kinyomva, de azt is tudom, hogy álló motornál kuplung nélkül is be lehet tenni sebességbe.
4/21 anonim válasza:
Nem vagyok biztos abban hogy járó motornál 1-esben hagyva a leállításnál nem fog ugrani a kocsi, én hivatásos sofőrnél is úgy láttam kamaszkoromban, hogy leállította a motort amikor már nem kellett korrigálni a parkolást, és berakta sebességbe.
5/21 anonim válasza:
Még annyi, hogy ha lejtőn vagy, akkor hátramenetbe tedd, ha emelkedőn, akkor pedig egyesbe, tehát mindig ellenkező irányú fokozatba, mint amerre legurulna az autó. A kereket pedig érdemes úgy kormányozni, hogy ha elindulna az autó, akkor az első kerék találkozzon a padkával, tehát az út jobb szélén megállva lejtőnél jobbra, emelkedőnél balra tekerve.
6/21 anonim válasza:
Ha a motor leállt, és kinyomott kuplunggal állítottad le, akkor már nem fog az ugrani sehova.
7/21 anonim válasza:
#5: Miért jó, ha visszafelé "akar" forogni a motor? Sok helyen olvastam ezt, de még nem kaptam rá épkézláb magyarázatot.
8/21 anonim válasza:
nènyegèben mindegy, annyi hogy ha pörög a motor, kuplungot kell nyomnod, vagy lefulladsz
9/21 anonim válasza:
Jobb ha leállítás után teszed sebességbe, nehogy az legyen, hogy felengeded a kuplungot és ránt egyet az autó :D
10/21 A kérdező kommentje:
És ha uresbe állítom le akkor is nyomjatok a kuplungot?
2021. febr. 14. 20:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!