Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mennyire volt jogos a rendőri...

Mennyire volt jogos a rendőri intézkedés?

Figyelt kérdés

[link]

A Kresz TV nevű youtube csatornán a kreszprofesszor azt mondta, hogy át szabad menni autóval a zebrán, ha ezzel nem akadályozzuk (/nem kényszerítjük megállásra) a gyalogost

És akit a fenti videóban megbüntettek jó messze volt q gyalogostól.

2021. jan. 25. 19:32
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
0%
#9 Remélem, nincs jogsid... Olvasd el a jogszabályt! A rendőr az alapján büntet.
2021. jan. 25. 20:23
 12/31 anonim ***** válasza:
0%
KOMLÓÓÓ
2021. jan. 25. 20:52
 13/31 anonim ***** válasza:
68%

Ha a gyalogos már megkezdte az átkelést, Te nem mehetsz át a zebrán.

Még nem is voltam pontos: Ha a gyalogos egyértelműen át akar kelni a zebrán már a lélépése előtt meg kell állnod.

Nem mérlegelhetsz, hogy nem is zavarod a mozgását...

2021. jan. 25. 20:55
 14/31 anonim ***** válasza:
0%
Nekünk ezt úgy oktatták, hogy ha van a gyalogosnak köztes megállója a zebrán (nem tudom minek hívják, talán szigetnek?), akkor lehet átmenni előtte, ha még nem ért el odáig. Hiszen ha szükséges, akkor azért van ott azt a köztes terület, hogy meg tud állni.
2021. jan. 25. 21:33
 15/31 A kérdező kommentje:

10es kommentelő azt írja hogy jobbról le akartak lépni.

Nem volt egy gyalogos se jobb oldalon!

Mégegyszer 4 perc 13 másodperc

Nem veszélyeztetett senkit.

2021. jan. 25. 21:57
 16/31 anonim ***** válasza:
0%

Olvasd el a KRESZ jogszabályt! Ha elolvastad, értelmezted, utána nézd meg a felvételt!

Akkor meglátod, hülyeséget beszélsz.

A rendőr kötelessége a jogszabály betartatása. Nincs HA, meg DE. Jogszabály van. Talán, ha ismernéd...

2021. jan. 25. 22:00
 17/31 A kérdező kommentje:

Értem hogy a jogszabály szerint szabálytalan volt az autós.

De miért kell nektek erre rátenni még egy lapáttal??????

Valaki azt írta hogy jobbról át akart kelni egy gyalogos.

2021. jan. 25. 22:07
 18/31 anonim ***** válasza:
0%
Hát kérdező neked el kell menned szemészhez mert én határozottan látok egy babakocsis gyalogost két másik emberrel egyetemben 1-0,5 méterre a zebrától!
2021. jan. 25. 22:09
 19/31 anonim ***** válasza:
71%

#11, #16: mégis melyik KRESZ jogszabályt kéne elolvasni?

43. § (1) Kijelölt gyalogosátkelőhelyen a járművel a gyalogosnak elsőbbséget kell adni.

b) Elsőbbség: továbbhaladási jog a közlekedés más résztvevőjével szemben. Azt a járművet, amelynek elsőbbsége van, az elsőbbségadásra kötelezett nem kényszerítheti haladási irányának vagy sebességének hirtelen megváltoztatására. Azt a gyalogost, akinek elsőbbsége van, az elsőbbségre kötelezett nem akadályozhatja és nem zavarhatja áthaladásában.

Szóval pontosan úgy van, ahogy én írtam le, a gyalogost ZAVARNI nem szabad. 4:10 utáni videón hol zavarta a gyalogost?

2021. jan. 25. 23:58
 20/31 anonim ***** válasza:
71%
#18: nem arról a jelenetről van szó, hanem ami utána következik.
2021. jan. 26. 00:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!