Mennyire volt jogos a rendőri intézkedés?
A Kresz TV nevű youtube csatornán a kreszprofesszor azt mondta, hogy át szabad menni autóval a zebrán, ha ezzel nem akadályozzuk (/nem kényszerítjük megállásra) a gyalogost
És akit a fenti videóban megbüntettek jó messze volt q gyalogostól.
Ha a gyalogos már megkezdte az átkelést, Te nem mehetsz át a zebrán.
Még nem is voltam pontos: Ha a gyalogos egyértelműen át akar kelni a zebrán már a lélépése előtt meg kell állnod.
Nem mérlegelhetsz, hogy nem is zavarod a mozgását...
10es kommentelő azt írja hogy jobbról le akartak lépni.
Nem volt egy gyalogos se jobb oldalon!
Mégegyszer 4 perc 13 másodperc
Nem veszélyeztetett senkit.
Olvasd el a KRESZ jogszabályt! Ha elolvastad, értelmezted, utána nézd meg a felvételt!
Akkor meglátod, hülyeséget beszélsz.
A rendőr kötelessége a jogszabály betartatása. Nincs HA, meg DE. Jogszabály van. Talán, ha ismernéd...
Értem hogy a jogszabály szerint szabálytalan volt az autós.
De miért kell nektek erre rátenni még egy lapáttal??????
Valaki azt írta hogy jobbról át akart kelni egy gyalogos.
#11, #16: mégis melyik KRESZ jogszabályt kéne elolvasni?
43. § (1) Kijelölt gyalogosátkelőhelyen a járművel a gyalogosnak elsőbbséget kell adni.
b) Elsőbbség: továbbhaladási jog a közlekedés más résztvevőjével szemben. Azt a járművet, amelynek elsőbbsége van, az elsőbbségadásra kötelezett nem kényszerítheti haladási irányának vagy sebességének hirtelen megváltoztatására. Azt a gyalogost, akinek elsőbbsége van, az elsőbbségre kötelezett nem akadályozhatja és nem zavarhatja áthaladásában.
Szóval pontosan úgy van, ahogy én írtam le, a gyalogost ZAVARNI nem szabad. 4:10 utáni videón hol zavarta a gyalogost?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!