1/12 A kérdező kommentje:
(újpest óceàn àrok utca)
2021. jan. 22. 12:52
2/12 anonim válasza:
Trükkös hely, mert továbbhaladva a város felé, el is szűkül és csak 1 sávnyi hely marad.
3/12 A kérdező kommentje:
a farkaserdőtutcàtól kifele viszont kèt sàv... nekem annak tűnik...
2021. jan. 22. 13:02
5/12 A kérdező kommentje:
ma is tanultam vmit.... mindig 2 nek nèztem....
2021. jan. 22. 13:05
6/12 anonim válasza:
Ha 2 sáv lenne irányonként, akkor a felező nem szaggatott lenne.
7/12 A kérdező kommentje:
kezdek elveszni... 2*2 nèl zàróvon van.... mondjuk nem emlèkszek èn se szaggatottal....
2021. jan. 22. 13:11
8/12 anonim válasza:
Ritkaság az ilyen, de ez egy 2x1 sávos, ám párhuzamos közlekedésre alkalmas úttest. Bár nem ez a helyben kialakult szokás , valójában jobbra tartva kellene rajta haladni és csak előzés céljából behúzódni a felezővonalhoz. Amit mellesleg nem volna hülyeség záróvonallá alakítani.
9/12 anonim válasza:
Jelzi felfestés vagy tábla a párhuzamos közlekedést? Ha nem akkor mi a kérdés?
Persze az út széles,de mi van ha munkaidőben mindkét oldalon kamion/busz/autó parkol az út szélén? :D
10/12 anonim válasza:
1. Ez egysávos út, de lehet rajta párhuzamosan közlekedni, hiszen alkalmas rá az úttest.
2. A párhuzamos közlekedés akkor szabályos, amikor nagy forgalom van az útszakaszon vagy előzés céljából, egyébként hogy miért nem az, lásd következő pontot.
3. A képen látható autó éppenséggel pont szabálytalanul halad, mert jobbra tartási kötelezettség van érvényben nálunk, tehát nem haladhatna a felezővonalhoz húzódva.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!