Ütöttél már el kis testű állatot?
Pl kutya, macska, nyúl
Egyszer autóval megkergettem egy nyulat tud futni 65-el.
Ha nem kell nagyot fékezni akkor nem ütöm el.
30+ év alatt szerintem csak ennyi:
Macska: mellékutcából rohant, mint a nyíl. Mire érezni lehetett a fékezést, már döccent is a jobb hátsó kerék.
Nyúl: céges terepjáró alváza ütötte fejen.
5 kisveréb: ültek a sávomban, én meg azt vártam, hogy majd elrepülnek, mint ahogy az ezer többi szokta. És nem repültek el. Néztem a tükörben, hát ott vergődtek az úton, biztos csak akkor akartak elmenni, amikor föléjük ért az autó. Ez esett legrosszabbul, pedig macskafan vagyok.
Vércse: M5 elválasztó korlátjáról repült be elém, a motorháztető eleje találta el, onnan felment a szélvédőre, mindkét ablaktörlő lapátot lemozdította, úgy kellett visszatolni őket. A vércse jobbra elpattant, nem láttam, hogy mi lett vele, nagy volt a forgalom. Aztán megálltam két helyen Pesten, egyszer még egy benzinkútnál, végül hazaértem Pesttől 80 km-re. Ahogy állnék be az udvarra, akkor vettem észre, hogy egy hatalmas pocok feje van a motorháztető alá szorulva, fel kellett nyitni, hogy ki tudjam venni. (A macska kapta meg.) Szóval ezért nem tudott felrepülni a vércse, mert vitte a pockot.
Meg rengeteg mentésem volt, nyulak, macskák, pár kutya, őzek, szarvasok is tucatjával a Mátrában éjszaka. A legdurvább egy őz volt, annak szerintem levittem a farka végéről a szőrt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!