Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Előzésnél a SZÁNDÉKOT vagy...

Előzésnél a SZÁNDÉKOT vagy csak a MŰVELETET kell indexszel jelezni? Alábbi szituációnál mi a legjobb döntés?

Figyelt kérdés

Tehát főútvonalon 95-100-al megérkezem egy 80-al haladó autóhoz, de közben a másik sávban folyamatosan jönnek. Ekkor mögöttem látom, hogy egy X6-os BMW két pislogás alatt 130-al a se**embe érkezik és azzal a lendülettel mindkettőnket tervez földbe döngölni és kielőzni a ge**be amint csak lehet. :D

Ilyenkor mehet a folyamatos index addig amíg szembe folyamatosan jönnek ezzel jelezve, hogy nyugi, amint tiszta lesz én is előzök vagy szigorúan épp csak az előtt amikor elkezdem az előzést és ekkor figyelnem kell azt is, hogy a batár BMW közben nem-e kezdett engem is előzni? Remélem értitek.

Ja és bónuszkérdés: ha én vagyok a tötymörgő (törékeny dobozokkal tele van a hátsó ülés), akkor a maximális szélre húzódás mellett indexszel hogyan tudom legtisztábban jelezni másoknak (és mikor), hogy tiszta a pálya és előzhetnek?

2020. dec. 25. 21:44
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
63%

Látom, felébredtek a piros X nyomogatók.

Mindegy, a lényegen nem változtat. A szándék jelzése egyrészt kötelező, másrészt a legfontosabb információ a többieknek.

Aki szerint nem így van, ne vezessen!

2020. dec. 29. 10:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!