Az országúti kerékpárosok miért az autóutat használják, amikor van bicikliút is, ami üres? Ez szabályos?
Elég zavaró tud lenni, amikor ilyen bringások miatt lekell lassítani 90-ről, hogy őket meglehessen előzni, amikor másik autós jön szembe. Közben meg ott megy az autóút mellett a kerékpárút. És még nem is torlódott, hanem teljesen üres.
Nincs valami kresz szabály, ha van autóút mellett kerékpárút, akkor az autóúton nem közlekedhetnek?
Már várom a szokásos "főokos" idetalálását, aki többször kijelentette, hogy az országútisok tekerjenek stadionban....
:-D
Igen kevertem az autóút és az országútat, a másodikra gondoltam.
Nem vagyok bringafóbiás, én is járok biciklivel. Viszont ezt a felállást, hogy van kerékpárút, de nem azt használja az illető, eddig nem nagyon értettem. Az változtatt az árnyalaton, hogy kerékpárúton a sport kerékpáros max 30-al mehet és ők akár 50-el is tudnak haladni.
országútival menj olyan útra ahol legálisan tekerhetsz.
Vagy én is menjek a járdán kocsival, ha kátyús az út?
Azért nem vettem soha országúti bicajt, mert az ország úthálózata alkalmatlan ehhez. Trekkinggel járok, 40-es gumival, első teló + géles ülés rugós nyeregcsővel.
Ahol van bicikliút azt használom, amúgy meg ésszel és szabályosan kell a forgalomban közlekedni. Ennek része a bicikliút KRESZ szerint kötelező használata.
"Az változtatt az árnyalaton, hogy kerékpárúton a sport kerékpáros max 30-al mehet és ők akár 50-el is tudnak haladni."
Semmit nem változtat az árnyalaton. Én is tudnék 230-cal menni az autómmal, de 50, 90 meg 130-as korlátozások vannak. Ha neki 30-as van, akkor így járt, esetleg még mindig jobb a bicikliúton gyorshajtani 40-nal, mint ott menni, ahol neki tilos.
#7 ne égesd már tovább magad. Akárhányszor leírhatod, hogy szabályos, nem az. Nem kell kerákpárral behajtani tilos táblának kint lennie hozzá, ha megy mellette bringaút. Már linkelték a jogszabályt, el kell olvasni.
Bár már gondolom leírták, a válasz egyszerű: valószínűleg a bringaút minősége miatt, ezekkel a vékony gumikkal eléggé meg lehet érezni az úthibákat. Nyilván ez senkinek nem jó, ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!