Bicikliút - gyalogosok. Miért veszítik el az önkontrollukat egyes kerékpárosok? Azt vettem észre, hogy sajnos elég sok helyen a járdát kinevezték egyben kerékpárútnak is. Ez rengeteg konfliktust szül:
Ritkán bicajozok nagyvárosban, de ha mégis akkor nem mindenhol van bicikliút. Sőtt, olyan helyen ahol 60 a megengedett sebesség az úton ott sincs csak járda. És ugye ilyen úton, városba nem egy életbiztosítás bicajozni.
Na és amin meglepődtem hogy hiába megyünk ketten egymás után bicajjal, csengetünk mint a hülyegyerek, a gyalogosok le se sz4rják...
Aztán meg ők vanak felháborodva persze ha majdnem hozzájuk ér a kormány vége amikor kerülnénk ki őket....
Neten láttam pár videót hogy megy a zsúfolt járdán, csenget és mindenki lehúzódik.
(persze ez nem magyarországon volt, itt ilyen az életbe nem lesz szerintem)
Az a bicajos elég bunkó volt, tény. De gyalogosok között több van.
A gyengébbek kedvéért (lévén IQ teszt még nem kell a jogsihoz) bemásolom a szabályt:
"Lakott területen levő olyan úton, ahol az úttest kerékpár közlekedésre alkalmatlan, továbbá ahol a (7) bekezdés a) pontja szerint tilos, kerékpárral a gyalogos forgalom zavarása nélkül és legfeljebb 10 km/óra sebességgel a járdán is szabad közlekedni."
A kerékpáros közlekedésre alkalmatlanság pedig alaposan gumiszabály. Alkalmatlan lehet a rossz útburkolat miatt, vagy épp a nagy forgalom miatt.
ajánlom mindenki figyelmébe a Hol tilos kerékpározni bekezdést. (4-5 oldal)
Járdán TILOS kerékpározni
Van a gyalogos-kerékpárút. Na ott lehet de ezt ne keverjük már össze a járdával.
"A hivatalos értelmezés szerint az, hogy az
úttesten nagy a jármű forgalom, vagy tábla tiltja az úttesten a kerékpáros közlekedést, még nem jelenti azt hogy szabadna a járdán tekerni."
A kresz viszont azt írja amit én bemásoltam.
A rendőr nem bűntethet meg egy weben talált papír alapján, te viszont megvédheted magad a kresz alapján.
Úgyhogy erről ennyit.
Ettől függetlenül is kategorikusan paraszt módon kijelenteni, hogy a biciklisnek semmi keresnivalója a járdán nettó hazugság, mert bizonyos feltételek esetén VAN.
#6:
Egy: a kresz nemtől függetlenül mindenkire vonatkozik. Igen, a nőkre is.
Kettő: Ha valaki magasról tesz a szabályokra (lásd járdán kerékpározás) és még neki áll felljebb, akkor hadd engedjek már meg magamnak annyit, hogy icipicit dühös legyek. Még akkor is, ha nő az illető.
Három: "ahol az úttest kerékpár közlekedésre alkalmatlan" - ezt te értelmezheted gumiszabályként, azonban a jogot nem érdekli, hogy te félsz a gyors autók között. Az alkalmatlanság kizárólag fizikai alkalmatlanságot jelent.
Négy: A drága hölgy kvázi lebunkózott, amiért pofátlan módon a járdán sétálok és nem azzal vagyok elfoglalva, hogy igrálok a szabálytalanul bringázók elől! Van bőr a képén, az biztos...
Összegzésül: majd ha a hozzászóló (lesz@rom, nő-e!) méltóztatik a kreszt magára nézve kötelezőnek venni, és egy kicsit udvariasabb lesz (nem háborodik fel, ha a gyalogok nem pattognak félre a szabálytalan kerékpáros elől), akkor én is emberszámba veszem. Addig csak egy suttyó kerékpáros a járdán. Egy a sok közül. Nevezhetsz bunkónak, de - óvodás nyelven szólva - ő kezdte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!