Autósok!Egy feketén dolgozó,hanyag autószerelőt,hogyan lehetne jelenteni? (Bővebben lent.)
Sziasztok!
Röviden annyi a történet,hogy lejárt az autónk műszakija.Az az autószerelő aki időnként javította nyugdíjba ment.Egy falubeli emberről tudtuk,hogy autókat javít,műszakiztat stb.Megbíztunk benne,megadtuk az esélyt.Mondott egy összeget,hogy ennyibe fog kerülni az egész.Aztán még csak kellett pluszban fizetni.Miután levizsgáztatta,jelentkezett elektromos hiba.Magyarázkodott,hogy hát ő most nem ér rá stb.Meg ez pénzbe fog kerülni stb.Az első autószerelő,aki nyugdíjba ment,az jól dolgozott.Az ha azt mondta,hogy ennyibe fog kerülni a javítás, akkor az annyiba került.És egyszer sem volt olyan,hogy levizsgáztattás után elő jött volna egy újabb hiba.Stabilan,megbízhatóan működött az autó.Igen,neheztelek erre a szerelőre,mert olyan dologért is megkapta a pénzt amit ki sem cserélt.Amikor meg apám kérdezte,hogy megnézhetné-e a régi alkatrész azt mondta, Ő, hát én azt már kidobtam...Szerintünk meg ki sem cserélte,és lényegében hiába lett le műszakiztatva,egy másik autószerelővel kell még mindíg javítattni.A fogyasztó védelemnek kellene írni panaszt? Vagy mit lehetne tenni? Elnéztük neki,hogy feketén javít,sem adót nem fizet,sem számla.De az,hogy drágábban dolgozik mint más,plusz hazudik is ez már nem korrekt!Mit tehetnék? (Tegnap is leállt az autó,és ez a javítás is plusz pénz volt, közben meg most lett vizsgáztatás.)
Tudottan törvénysértő szölgáltatást igénybe venni: törvénysértés.
.
Pontozd le ezt is, de ne sértődj meg, ha bárki is bérgyilkos szolgáltatását veszi igénybe - ellened.
Sajnos volt példa, hogy hivatalis BMW szervizben (nagy városban) sem cserélték le a difi olajat a tulaj kérésére, de szépen kiszámlázták azt is.
Ahogy mások is írták, az hogy műszaki után valami elektronikai probléma merül fel, arról nem a szerelő tehet. Ezt nem kehet vizsgához kötni. Menj vissza tisztázzátok a hibát.
Nem értelek, a vizsgáztatás nem arról szól, hogy minden tökéletes az autón. Megnézik, hogy a műszaki elemei (futómű, alváz, fék, stb.) rendben van-e, ha igen, mehet is át.
Elektromos probléma, ami előjött, tipikusan olyan dolog, amire a vizsgáztatás nem tér ki. Ha a vizsga időpontjában jó volt, esélytelen, hogy észleljék.
19. hát nem tudom... talán ez Pesten lehet hogy így van, de én az itteni (pécsi) Audi márkaszervizbe legrosszabb esetben is 1 héttel előre kapok mindig időpontot, van hogy másnapra.
Emellett nagyon jól dolgoznak, sokkal jobb tapasztalataim vannak velük mint eddig bármilyen maszek szervizzel vagy kisebb szervizműhellyel. Nyilván persze drágábban is dolgoznak (illetve utángyártott vagy nem gyári specifikációjú anyaggal nem is foglalkoznak).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!