Autósok!Egy feketén dolgozó,hanyag autószerelőt,hogyan lehetne jelenteni? (Bővebben lent.)
Sziasztok!
Röviden annyi a történet,hogy lejárt az autónk műszakija.Az az autószerelő aki időnként javította nyugdíjba ment.Egy falubeli emberről tudtuk,hogy autókat javít,műszakiztat stb.Megbíztunk benne,megadtuk az esélyt.Mondott egy összeget,hogy ennyibe fog kerülni az egész.Aztán még csak kellett pluszban fizetni.Miután levizsgáztatta,jelentkezett elektromos hiba.Magyarázkodott,hogy hát ő most nem ér rá stb.Meg ez pénzbe fog kerülni stb.Az első autószerelő,aki nyugdíjba ment,az jól dolgozott.Az ha azt mondta,hogy ennyibe fog kerülni a javítás, akkor az annyiba került.És egyszer sem volt olyan,hogy levizsgáztattás után elő jött volna egy újabb hiba.Stabilan,megbízhatóan működött az autó.Igen,neheztelek erre a szerelőre,mert olyan dologért is megkapta a pénzt amit ki sem cserélt.Amikor meg apám kérdezte,hogy megnézhetné-e a régi alkatrész azt mondta, Ő, hát én azt már kidobtam...Szerintünk meg ki sem cserélte,és lényegében hiába lett le műszakiztatva,egy másik autószerelővel kell még mindíg javítattni.A fogyasztó védelemnek kellene írni panaszt? Vagy mit lehetne tenni? Elnéztük neki,hogy feketén javít,sem adót nem fizet,sem számla.De az,hogy drágábban dolgozik mint más,plusz hazudik is ez már nem korrekt!Mit tehetnék? (Tegnap is leállt az autó,és ez a javítás is plusz pénz volt, közben meg most lett vizsgáztatás.)
Köszönöm szépen a válaszokat.
Kiszűrtem a lényeget.De mint írtam, az apám autójáról van szó. A pontos összeget nem szeretném lelírni, de valahogy úgy beszélték meg, hogy kb 80ezerből meglesz minden. Na e helyett 150ezer lett. A biztosítékoknál van a hiba. És ott vizsga előtt nem volt gond.
Lámpák hol világítottak hol nem... Index hol volt holnem... Menetközben 1x csak leállt. Haza kellett hozatni a kocsit, ez megint pénzbe került.
Amúgy ezen a H-B megyei részén ritka a jó autószerelő.Debrecenben lenne 1,aki garanciát vállal, maximálisan korrekt. Itt lényegében mi lógtunk ki a sorból,hogy eddig nem feketén javítattuk.
Debrecenben azért elég sok márka szerviz lehet, és ha nektek a számla, garancia, fontosabb mint az, hogy mennyibe kerül, miért nem oda viszitek?
Második lépcsőfok, hogy nem márkaszerviz, de komolyabb szervizek is vannak a megyében, ahol számlát adnak, garanciát vállalnak... de csak arra, amit javítottak.
Az már bizalmi kérdés, hogy mennyire bízik a kuncsaft a szerelőben, ha nem bízik benne, ne vigye oda az autóját.
Sok szerelő dolgozik másodállásban úgy, hogy alkalmazott egy szervizben, de otthon, munkaidő után maszekban is javít.
Ők többnyire nem adnak számlát, és abba nem mennék bele, hogy az mennyire tisztességes úgy... engem az érdekel, hogy meg tudja-e csinálni az elromlott autómat, mikorra, és mennyiért, de főleg az, hogy mennyire megbízható.
Nem viszem olyan szerelőhöz, akiről nem tudok semmit, vagy amit tudok róla, az alapján főleg nem érdemes hozzá menni, de nem kevés az olyan szerelő, aki tisztességesen megcsinálja az autót, érti is a szakmát, de azért fusizik, mert egyszerűen nincs olyan helyzetben, hogy egy saját vállalkozást beindítson, sokszor a főnöke tudtával maszekol, amikor egy-egy drágább eszköz kell, a munkahelyén lévőt használja a munkaidő lejárta után.
Ebben az esetben legfeljebb annyit tudtok indulásként tenni, hogy egy másik, de megbízható szerelőt megkértek arra, hogy nézze meg az autót, és szakértse meg, hogy mihez is nyúlt hozzá a másik.
Addig csak találgatás, sőt esetleg vádaskodás azt állítani, hogy a szerelő tehet a hibáról.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!