Léteznek kiskategóriás autóra való, megbízható négy évszakos gumik? Melyet ajánlanád tapasztalataid alapján?
155/70R13-as méretben keresek abroncsot.
Köszönöm a válaszadásra szánt időd.
Vannak ebben a méretben is jó gumik.
13
Ez jó ok lenne, ha lenne valóságalapja.
Mindkét kocsinkon 4 éve Michelin Crossclimate van. Nem bántuk meg. Fogyasztást nem növelte, és nem kopik jobban mint egy nyári. A Michelin a fogyasztás, gördülési ellenállás és hang javára a hó és sár paraméterek kárára kötötte meg a kompromisszumot. De a gumi így is megkapta a "három hegycsúcs hópihével" minősítést, ami azt jelenti, hogy igazoltan teljes értékű téli abroncs.
Most már az is látszik, hogy kb. 5 évet fog elmenni (jövő nyáron cserélem) és kb 45000 km-t. Többet is elment volna, de nem papásan használtam. Ameddig szezonális gumikkal jártam, azok sem bírták tovább. Lehet hogy több barázda maradt rajtuk, de az öregedés, repedezés miatt cseréltem őket 5-6 éves korukban. Másrészt az 5 év alatti 10 le-fel szerelés, centirozás árából visszajött a gumi árának 80%-a. Egy kicsit volt csak drágább, mint a Michelin azonos méretű nyári abroncsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!