Léteznek kiskategóriás autóra való, megbízható négy évszakos gumik? Melyet ajánlanád tapasztalataid alapján?
155/70R13-as méretben keresek abroncsot.
Köszönöm a válaszadásra szánt időd.
#1: Ha mincs rákényszerülve az autó használatára bármilyen út- és időjárási iszonyok mellett akkor a négyévszakos igenis jó lehet.
A kérdésre:
Nekünk a városi kisautónkon ilyen van fent 145/80R13-as méretben:
Ez még eredeti Japán. Télen és esőben nagyon jó, egyedül nagy hőségben (30°C fölött) lehet észrevenni, hogy egy kicsit ellágyul és ilyenkor aszfalttól függően előfordul, hogy kanyarodáskor csikorog egy kicsit.
Mivel ezzel az autóval évi 4-5e km-nél nem megyünk többet és szinte kizárólag városban, nincs értelme két garnitúra gumit tartani hozzá. Régebben volt rá téli-nyári szett, de amikor elöregedés miatt ki kellett dobni mindkét szettet, minimális kopással, akkor döntöttem a négy évszakos mellett. Nem bántam meg.
Ilyen használat mellett valószínűleg ez is elöregedés miatt lesz majd cserélve, nem fog tudni elkopni.
Köszönöm az értelmes hozzászólásokat.
Igen, olvastam a totalcar cikkét, de abban a kicsi és autókra való gumikról nem írnak. Mindenféle cikkeket olvastam már azóta a témában persze, ezért kértem, hogy személyes tapasztalataitokat osszátok meg velem.
Mások hozzászólásait is várom ám.
1. Te biztos valami Bentley-vel jársz, nem valami olcsó autóval.
Felesleges nagyképűsködnöd.
Minden fajta méretben van négyévszakos is és tökéletesen megfelel egy normál átlagos embernek.
A neves gyártók négyévszakos gumijai (ki-ki máshol meghozva a kompromisszumot) tudják a közepes, vagy afölötti évszakos gumik paramétereit. Sajnos ebben a kis méretben nincs választék, csak olcsó névtelen van. Annak idején, amikor kijött a CrossClimate a Michelintől, pont emiatt váltottam váltóméretű, de egy collal nagyobb felniméretű kerékre. (14-es lemezfelni helyett lett 15-ös alu, és arra már lehetett venni abroncsot).
Ha bevállalod a 165/60 R14 méretet, akkor arra már van Michelin CrossClimate, és Goodyear Vector 4 Seasons is, és ezzel a két gumival talán ki is merült a használható négyévszakosak választéka.
(totalcar cikknek álcázott fizetett hirdetései nem érdekelnek)
7-es nem talált mert Rolls-al járok....
A 8-as meg tökéletesen leirta amit még ehhez az egészhez hozzáfűzhetnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!