Hirtelen indokolatlan fékezés?
Ma láttam egy kisebb balesetet. Reggel egy tanulóvezető ment a sor elején, kb. 30-40-el. Egy zebrához érve hirtelen vészfékezve megállt azelőtt (hallani lehetett egy pillanatra a gumicsikorgást is), holott senki nem állt a zebránál, senki nem akart átmenni (a járdán volt pár gyalogos, de azok is vagy 3 méterre). Úgy lett ebből baleset, hogy a mögötte haladó nem tudott elég hamar megállni, és összecsúsztak. Nagy sérülés nem volt, a tanulóautón nem is látszódott, a másikon meg egy kis fekete csík lett.
Ilyen esetben a zebránál vészfékezőt is hibásnak tekintenék? Mert ha jött volna valaki, akkor oké, meg kell állni előtte, de ember se volt a környéken szinte. Azt tudom, hogy a nagy semmi közepén vészfékezőt (büntetőfékezőt) már nyilvánítottak 100%-ban hibásnak, mert volt fedélzeti kamerás felvétel, de azon jól lehetett látni hogy direkt okozta a balesethelyzetet (+ a végén be is vallotta), de ilyen esetben is hibás lenne az elöl haladó?
#6 ne viccelj már, hogyne függne össze.
#8 még tanulóautónál se számít senki arra, hogy az üres zebránál le fog satuzni.
11 ITGuy ***** válasza:
"#8 még tanulóautónál se számít senki arra, hogy az üres zebránál le fog satuzni."
Nem tudom, te hol tanultál vezetni, mennyi tapasztalatod van, stb, de én a lassan 30 év B kategóriával a hátam mögött tanulótól mindig számítok arra, hogy vészfékez (tanuló elbambul, oktató csak vészfékezéssel tud menteni), zebra előtt meg mindig óvatosan megyünk, hogy tuti meg lehessen állni. Jó, itt annyi trükk van, hogy nem Balkáni hanem német közlekedési kultúra, de akkor is.
Tanulót zebránál hátulról...
Ennél tényleg csak az autópályán tolatás a durvább...
13:
30-40 km/h sebességnél te mennyi követési távolságot tartasz? Mindig akkora követési távolságot kell tartani, hogy ha befékez, a reakcióidődet is figyelembe véve ne menj neki. De szerintem ha van jogsid, akkor ezt te is tudod, ha meg nem vagy képes betartani, add vissza a jogsid, és ne vezess.
17:
Még egyszer, nem kell 5-6 autónyi helyet hagyni, csak 30-40 km/h-val ment. Akkorát viszont igen, hogy ha előtted befékeznek, ne menj neki. Ha valaki meg behúz eléd, és befékez, akkor ő hibázott.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!