Ha elöttem lévő autós megelőz egy kerékpárost, akkor meg kell várnom amíg ő befejezi az előzést?
Szerintem valaki félreértett valamit, lehet én voltam.
Én úgy értettem hogy mindenki a biciklist előzi (ez a reális szitu)
Megy elöttem egy autó, ő elkezdi előzni a bicajost felezővanalat átlépve. Én jövök mögött, elkezdhetem én is előzni a bicajost, mielott meg az elottem levo nem fejezte be a kerekparos elozeset?
Vagy meg kell varnom amig befejezi a manovert, es akkor mehetek en is. Latom az utat h szembe messze jonnek csak.
Ez a kresz könyvből van:
Előzni csak akkor szabad, ha
az előzés céljából igénybe venni kívánt forgalmi sáv olyan hosszúságban szabad, hogy – az előzni kívánó és a megelőzendő jármű közti sebességkülönbségnek köszönhetően – az előzés a szemből érkező forgalmat nem zavarja;
az előzni kívánó jármű előzését más jármű nem kezdte meg. Nemcsak a közvetlenül Ön mögött közlekedőre kell figyelnie, hiszen előzni nemcsak egy járművet szabad, és lehetséges, hogy a kocsisorból más már megkezdte az előzést.
Ha Ön már behúzódott az előzéshez szükséges nyomvonalra, és már zavarnák mások esetleges irányváltoztatásai, akkor gyakorlatilag már megkezdte az előzési manővert.
Mielőtt megkezdené az Ön előtt haladó jármű előzését, győződjön meg arról is, hogy egy másik, az Ön sávjában, Ön előtt haladó jármű nem jelez-e előzési szándékot. Ha az Ön előtt közlekedő jármű vezetője jelzi előzési – irányváltoztatási – szándékát, Ön nem kezdheti meg az előzését! Meg kell várnia, amíg az Ön előtt haladó jármű befejezi a manővert, visszatér saját sávjába, és csak ez után hajthatja végre az előzést!
Mérlegelje, hogy az előzés végeztével vissza tud-e térni biztonságosan az eredeti sávjába, a megelőzött jármű (járművek) elé. Az előzés befejeztével úgy térjen vissza, hogy azzal a megelőzött jármű vezetőjét ne zavarja.
Ha az előzés irányváltoztatással jár, minden esetben irányjelzést kell adnia.
Meg kell várni amíg az előző jármű befejezte az előzést
#17: "Meg kell várni amíg az előző jármű befejezte az előzést"
Ezt honnan olvastad ki? A KRESZ-ben nincs ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!