Ebben a videóban miért követett el szabálytalanságot ez az autós?
A megjelölt időponttól. Szóval: zöldre vált a telizöld lámpa és egy balra kötelező haladási irány (ill. stop tábla) is ki van téve. És ő egyenesen haladt nem balra. A rendőr pedig megállította. Én eddig úgy tudtam, hogy lámpa/tábla kombónál a lámpa a mérvadó és csak akkor a tábla, ha nem működik a lámpa. Engem is simán beetetett volna ez és megbüntettek volna. Vagy akkor hogy is van a KRESZ?
Kötelező haladási irány.
Telezöldnél a lámpán nincsenek nyilak. Tehát alapból nem mehetett volna egyenesen.
Basszus, nekem jogsim sincs, de ennyit még én is tudok. :D
A kötelező haladási irány kiegészíti a lámpa jelzését. Így ha megváltozik a forgalmi rend, akkor nem a bazi drága lámpatestet kell kicserélni, hanem elég csak a táblát.
Az elsőbbséget szabályozó jelzések valóban csak sötét lámpa esetén érvényesek.
Jó akkor valaki magyarázza meg miért (és mikor) van az a kresz szabály, hogy hibás jelzőlámpa esetén a kihelyezett táblák a mérvadóak!!
Mert ilyen szabály tuti van!
Ja kozben már kaptam is választ kószi.
De az is baromi igaz hogy én nekem ilyenről nem tanítottak. Csak azt, hogy jelzőlámpa》közl.tábla/felfestés》rendőri jelzés》a jó öreg jobbkézszabály
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!