Szerintetek érdemes önvédelmi célra baltát tartani a kocsi kesztyű tartójában?
Múlt héten tettem sikeres forgalmi vizsgát. Holnap ha minden igaz, kézbe is kapom a jogosítványt postai úton.
Arra gondoltam, hogy ha úton vagyok, lehet nem ártana önvédelmi célra kisebb kézi baltát betenni. Sose lehet tudni. Bpi autósok közössége oldalt meg a 112 press oldalát is rendszeresen követem, szemmel látható milyen sok hülye van. Ha ne adj Isten valaki kiugrik a kocsiból támadás szempontjából /bármilyen okból támadás ér akkor legalább kéznél lesz. Ráadásul elég magas is vagyok (190cm) így duplán hatásos lehet. Ha pedig a helyzet úgy adódik, használni is fogom.
Mit gondoltok erről? Mennyire elfogadott törvényileg? Btk mit mond erről? Paprika sprayvel nem fogok férfiként bohóckodni. Pisztolyra nincs pénzem. Így maradt ez a "parasztos" alternatíva. Természetesen fedélzeti kamerával rendelkezni fogok, hogy ha önvédelmi célból megcsonkítok valakit, be tudjam bizonyítani a hatóságnak. Bár erre ne kerüljön sor, de sose tudni semmit.
Legyetek szívesek normálisan válaszolni a kérdésre.
Minden normális válaszadónak előre is köszönöm szépen :)
Felesleges, lehetőséged és helyed se lenne elővenni.
Ha párázol, akkor gázsprayt vegyél esetleg.
"pisztolyra nincs pénzem"
Na meg engedélyed sincs, meg amúgysem vihetnéd magaddal.
Szép is lenne, valaki beszól te meg annyira befosol hogy kilövöd a szemét.
#24!
Szerintem nem jó ötlet a kerékkulcs. Azt piszkosul nehéz lehet megélezni. :D
Balta...nem rossz!
Az egy dolog, hogy csak elcsomagolva hordhatod, de annyit érsz el vele, hogy onnantól emberélet kioltására alkalmas eszköz van nálad, amire válaszul lelőhetlek, és le is foglak, a sportcélra beírt élessel. És megúszom!
A balta nem közbiztonságra különösen veszélyes tárgy, így lehet a kocsiban, csak nem kézközelben.
Lelőni sem törvényes. A kérdező baltával védekezne. Erős felindulásában felkaphat egy baltát. 27-es! Ettől a támadó még nem lesz feljogosítva, hogy lőjön. Ha a kezében lőfegyver van, akkor eleve életellenes támadásnak tekinthető a cselekedete, és szinte bármiféle védekezés megengedett.
28.-nak.
Rohadtul rosszul tudod!
Mondjuk egy ilyen elég drága de en el se indulok nélküle otthonról
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!