Van valami értelme a bőr sofőrkesztyűnek?
Láttam már néhány jól szituáltabb férfit ilyenben vezetni. Van ennek, valami értelme, haszna a vezetésben, vagy a divaton kívül semmi? Ha az illető normál utcai autót vezet kényelmesen, és nem egy Forma 1-es Ferrarival birkózik 1966-ban...
(a kérdést azért ide írtam, és nem a divatba, mert főleg autózásban, vezetésben jártas emberek válaszát várom)
Semmi értelme, csak valami divatozás ez.
De a Forma 1-et se nehezebb vezetni mint más autót.
Én is húzok néha kesztyűt. Olykor izzad a tenyerem, máskor meg előfordul, hogy egyszerűen az autó beltere párás reggelre, és olyankor a kormány is kicsit csúszós tud lenni.
És leszarom, mi divat, mi nem, vagy ki mit gondol róla.
Régmúltból maradt hagyomány.
Régen sokkal piszkosabb dolognak számított az autózás, mint ma. Kurblizás, olajszint, hűtőfolyadék nézegetés, továbbá a szervó nélküli autókban, ahol még kellett erő a kormányzáshoz nem volt túl előnyös az izzadó tenyér.
én is használok bőrkesztyűt. Megszoktam, szeretem. Jó fogása van a kormánynak(ami amúgy is vastag).
Némi higéniai oldala is van, pl. tankolásnál nem kell keregetni a fóliakesztyűt..
ez még abból az időből van, amikor a "sofőr" nem csak vezetett, hanem félig autószerelő is volt minden nap.
autóversenyzőknél a nagy igénybevétel miatt van rá szükség (az izzadt tenyér csúszik), kesztyűben sokkal erősebben tudod tartani a kormányt kisebb szorítás kifejtésével is.
hétköznapi autózásban semmi értelme.
2 vagyok
Egyébként nagyon elegáns és kényelmes egy minőségi bőrkesztyű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!