Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Milyen KRESZ szabályok vonatko...

Milyen KRESZ szabályok vonatkoznak a biciklisekre?

Figyelt kérdés
Az alapokat tudom(pl bukósisak, működő fék és gumi..). Valaki le tudná írni a legdontosabbakat amiért a rendőrök büntetnek?

2020. júl. 20. 11:37
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
23%
Dehogynem, magasról tojnak rá. Két részre lehet osztani a kerékpárosokat, a fele azért tojik rá, mert fingja sincs a szabályokról, a másik fele (ez talán a rosszabb) tisztában van a szabályokkal, csak mivel az esetek túlnyomó többségében nincsenek szankcionálva, úgy gondolja, neki mindent lehet. Nem régi példa a rendőrautóra hasaltatott visító liba esete.
2020. júl. 20. 13:31
 12/23 anonim ***** válasza:
93%

Ilyenért nem kell privát üzenetet írni.

"Hello :)

Akkor lehet hogy az alapokat se tudom.

De mikor kell sisak?

Úton mikor és hol mehetek?

Csengő kötelező?

Miért büntetnek a rendőrök?"

Ha megnyitnád a linket, amit bemásoltam, akkor látnád, hogy 40 km/h fölött kell sisak. Azt is ott tudod elolvasni, mikor mehetsz amúgy 40 km/h fölött bicajjal.

Mindig az úttesten kell menned, amennyiben nincs párhuzamos kerékpársáv, kivéve ha az úttest "kerékpáros közlekedésre alkalmatlan", ekkor max 10-zel, gyalogosok zavarása, akadályozás, veszélyeztetése nélkül mehetsz a járdán is.

Igen, kötelező a csengő.

Akkor büntet(het)nek, ha a KRESZ-ben leírt szabályok valamelyikét nem tartod be.

Az ebédedet ne rágjuk meg helyetted esetleg? Szerintem ha ennyire nem megy az önálló gondolkozás, inkább hagyjad a bicajozást, bonyolult dolog.

2020. júl. 20. 13:33
 13/23 anonim ***** válasza:
36%
12: ITT a pont! 👍😁
2020. júl. 20. 14:02
 14/23 A kérdező kommentje:
És autóúton ezek szerint nem mehetek. De akkor miért megy olyan sok biciklis az autó úton?
2020. júl. 20. 14:32
 15/23 anonim ***** válasza:
83%

Mit értesz autóút alatt...? Tuti, hogy ezt?

[link]

Mert ott tuti nem látsz kerékpárost.

Ha meg a sima főutakra gondoltál, az nincs tiltva. Fölötted pontosan leírták. Csak akkor nem szabad rámenni, ha van mellette kijelölt kerékpársáv, vagy kerékpárút.

2020. júl. 20. 14:35
 16/23 anonim ***** válasza:
89%

Az előbb linkelt kklubos leírásban ott van!

[link]

• Az úttesten

Az esetek többségében kerékpárral az úttesten kell és érdemes közlekedned, hacsak nem tilos. "

Úttest =/= autóút.

2020. júl. 20. 14:37
 17/23 anonim ***** válasza:
71%
Most mindenkinek privátban írogatsz, ahelyett hogy elolvasnád amit linkeltünk?
2020. júl. 20. 14:53
 18/23 anonim ***** válasza:
71%

Nekem is privátban írt... :-D

Kérdező, fel voltál mentve értelmező olvasásból...???

Tényleg abszolút érthetően, mondhatni hülyebiztosan :-D le van írva a kerékpáros klub anyagában minden fontos dolog!

2020. júl. 20. 15:03
 19/23 anonim ***** válasza:
0%

Olvasni nehéz.

Fikázni könnyű?

2020. júl. 20. 20:52
 20/23 anonim ***** válasza:
25%

De mikor kell sisak?

Kötelező a sisak városon kívül 40 km/h óra felett.

Úton mikor és hol mehetek?

Bármikor mehetsz, de csak közúton. Amennyibe a látási viszonyok korlátozottak (nem látszik a nap), kell lámpa, és lakott területen kívül kukás mellény (láthatósági)

Csengő kötelező?

Mindenképpen kötelező hang jelző eszköz, amit jól lehet hallani. A csengő azért jó, mert egyértelműen bringás jelöl.

Amikor csengetsz, akkor 2 villanyoszlopnyi távolságból érdemes. Ha nincs hallás korlátozva a másik, ennyi idő elég neki, hogy alkalmazkodni tudjátok egymáshoz.

Miért büntetnek a rendőrök?

Gyakorlatban semmiért. Még rendőrt is láttam elgázolni kerékpárral, semmi nem lett belőle. Pedig ez már BTK és elég súlyos a hatóság elleni testi sertés. Ez nem közlekedési.

Elméletben minden szabálytalanságért. Ezt jól összefoglalja a Kerékpáros Kisokos, amit már 2x belinkeltek és legalább 4x említettek fentebb.

Amiért még jó a kisokos, az két fontos dolof: 1. Szabályok mellett praktikák és tanácsok is vannak benne! 2: tutti le leszek pontozva.

2020. júl. 20. 21:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!