Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Villamosvezetőknél miért nem...

Villamosvezetőknél miért nem szokás átengedni a gyalogost kijelölt gyalogosátkelőhelyen?

Figyelt kérdés
Múltkor direkt "teszteltem" őket, észre sem vettek a járda szélén.
2020. júl. 12. 10:14
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
36%

Mi van?

A villamos nem áll meg, mert neki szabad jelzése van. Neked meg piros.

Ha meg véletlenül nem lámpás a kereszteződés, a villamos akkor sem ad elsőbbséget a gyalogosnak.

Trollkodsz, ugye?

2020. júl. 12. 10:17
 2/20 anonim ***** válasza:
80%

A kérdés az, miért nem ad elsőbbséget a gyalogosnak, amikor a kijelölt gyalogátkelőhelyen a gyalogosnak elsőbbsége van. A kérdező nem ír lámpás helyről.

A villamosvezető is KÖTELES elsőbbséget adni, ha a pályán kijelölt gyalogátkelő hely van. Gyanítom tisztában is vannak ezzel, mint ahogyan a buszvezetők is. Sokan nem teszik meg. Talán azon az alapon, hogy csak a gyalogos járhat rosszul, és azt ő is tudja, így nem is akar élni a jogával. És valóban elég hülye az, aki teszteli őket. Esetleg az életébe kerülhet az illetőnek, vagy élete végégig nyomorék lesz.

Ki lehetne ezeket a vezetőket rúgni, de az aránylag magas fizetés (?) sem elég vonzó ahhoz, hogy túljelentkezés legyen.

Így amíg nem ütnek el valakit, nem nagyon fegyelmezik őket a cégnél.

2020. júl. 12. 10:27
 3/20 anonim ***** válasza:
19%

Kreszt olvastál már valaha? Vagy egyszerűen csak nincs agyad?

Villamosvezető vagyok. Próbálj meg tesztelni, hogy átengedlek-e a gyalogátkelőn. Aztán majd megbeszéljük a dolgot.

2020. júl. 12. 10:40
 4/20 A kérdező kommentje:
Nem úgy teszteltem, hogy eléléptem, hülye én se vagyok. Uccsó, ha gondod van, megdumálhatjuk, mivel buszozok, neked meg talán az úrvezetőid sincs meg, szóval gyere nyugodtan. Sokáig nem lesz melód, azt ide bízhatod, és akkor még megúsztad, h a váltóvasaddal egy tockot adjak!
2020. júl. 12. 10:54
 5/20 A kérdező kommentje:
Te trollkodsz első, de rendesen. Ki beszélt itt lámpás átkelőről? Csak olyan gyalogos átkelőhely létezik? Komolyan?
2020. júl. 12. 10:59
 6/20 A kérdező kommentje:

"Magatartás a gyalogosokkal szemben

43. § (1) Kijelölt gyalogosátkelőhelyen a járművel a gyalogosnak elsőbbséget kell adni. Útkereszteződésnél a bekanyarodó járművel - kijelölt gyalogosátkelőhely hiányában is - elsőbbséget kell adni a gyalogosnak, ha azon az úttesten halad át, amelyre a jármű bekanyarodik.

(2) * Azt a helyet, ahol az (1) bekezdés értelmében a gyalogosnak elsőbbsége van, a jármű vezetőjének csak olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a jármű vezetője az elsőbbségadási kötelezettségének eleget tudjon tenni. A jármű vezetőjének a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a járművel, amennyiben szükséges, a gyalogos átkelőhely előtt meg is tudjon állni."

Gyk- (vilivezető figyelmébe)

A te sárga szarod is járműnek minősül. De ha eseményt csinálsz, majd a balesetissel meg a rendőrrel vitatkozhatsz. Aztán majd eszedbe jut, h szólt a hülye buszos.

2020. júl. 12. 11:08
 7/20 anonim ***** válasza:
89%

2. válasz lepontozását nem igazán értem.

A 3. villamosvezetőt meg simán el kellene küldeni a cégtől, de úgy, hogy utas se lehessen villamoson.

2020. júl. 12. 11:13
 8/20 anonim ***** válasza:
68%
Te villamosvezető! Te inkább menj el segédmunkásnak egy afrikai jégbányába, de ne vezess járművet. Ha pályán zebra van, akkor meg kell állnod a gyalogosnak, akárhány tonna is a vasad, és akármyennyi utasod is van.
2020. júl. 12. 11:29
 9/20 anonim ***** válasza:
78%

(7) A kijelölt gyalogosátkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van.

Én sehol nem találok olyant, hogy kivéve villamos.

Ezek szerint a villamosvezetők egy része alkalmatlan a munkája elvégzésére.

Olyan sincs sehol a szabályok között, amelyik sebességhez, tömeghez, egyebekhez kötné az elsőbbséget.

2020. júl. 12. 11:53
 10/20 anonim ***** válasza:
24%
Az én tapasztalatom, hogy figyelnek, és a többségük átenged.
2020. júl. 12. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!