Miért nincsenek sokan tisztában a "Telezöld" fogalmával?
És itt nem valami környezetvédelmi TV műsorra gondolok. :D
Lényeg: Tegnap a Szentendrei-Raktár út kereszteződésnél akartam a átmenni egyenesen a Szentendrein itt: [link] erre egy barom szemből elém kanyarodott, nekem satuznom kellett, repült is minden az utastérben, és még Ő villogott meg dudált. És ez még egy szerencsés eset, ismerősöm pár éve itt törte totálkárra az autót és ott is a vétkes kezdett őrjöngeni. Neki elvették a jogosítványát az eset után, szóval ő megtanulta mik itt a szabályok...
Miért nem verik jobban az emberek fejébe a Telezöld szabályait? Vagy miért nem kerül megszüntetésre, főleg ilyen forgalmas helyen?
Kései válaszoló vagyok, de nekem van egy dédelgetett gondolatom.
Ugyebár úgy szokott lenni, hogy telezöldnél először a védett utat engedik egyik irányból. Aztán a védett utat a másik irányból.
Aztán az alárendelt utat MINDKÉT irányból.
Na, itt ha már mindkét irányból engedik a védett utat, akkor esetleg ez a zöld jelzés talán lehetne esetleg másfélszer, vagy kétszer olyan hosszú zöld, mint a védett út zöldjei...
Bocsánat 11-es vagyok, az utolsó mondatomat kijavítom.
Tehát:
Na, itt ha már mindkét irányból engedik az ALÁRENDELT utat, akkor esetleg ez a zöld jelzés talán lehetne esetleg másfélszer, vagy kétszer olyan hosszú zöld, mint a védett út zöldjei...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!