Miért nincsenek sokan tisztában a "Telezöld" fogalmával?
És itt nem valami környezetvédelmi TV műsorra gondolok. :D
Lényeg: Tegnap a Szentendrei-Raktár út kereszteződésnél akartam a átmenni egyenesen a Szentendrein itt: [link] erre egy barom szemből elém kanyarodott, nekem satuznom kellett, repült is minden az utastérben, és még Ő villogott meg dudált. És ez még egy szerencsés eset, ismerősöm pár éve itt törte totálkárra az autót és ott is a vétkes kezdett őrjöngeni. Neki elvették a jogosítványát az eset után, szóval ő megtanulta mik itt a szabályok...
Miért nem verik jobban az emberek fejébe a Telezöld szabályait? Vagy miért nem kerül megszüntetésre, főleg ilyen forgalmas helyen?
Egyszer nekem is volt ilyen. Ez van, sok a hülye, de, hogy lepontozzatok én is hibáztam.
Mentem szépen a saját 50-es tempómba zöldhullám.. megyek-megyek, már 65-el haladok.. erre elém kanyarodik Ignis, satuztam, mondom ez hülye! Elém jön, ekkora gyökeret, na mondom arrébb állok iszok rá vizet. Erre nézem vissza (kamerán), bazeg :D én mentem át a piroson mert nem váltott a lámpa nekem. Mondom LoL ekkora köscögöt mint én. Aztán mást hibáztattam... ez megesik, nekem mázlim volt mert nem 3.5 tonnával mentem így nem taroltam le a nénit. Azóta jobban figyelek. Eskü!
Nagyon sok a hülye. De nem csak telezöldnél.
2x2 sávos útkereszteződés. Egymással szemben lévő kanyarodóknak zöld a lámpa. Aki jobbra kis ívben kanyarodik a külső sávba kellene mennie, a balra nagyívben kanyarodónak a belsőbe. Így a szemben álló autók egymás mellé érkeznek és haladnak tovább párhuzamosan. De neeem. A jobbra kis ívben kanyarodónak muszáj a belső sávba bevágódnia. Nehogy már a vele szemben lévő is kifordulhasson vele egy időben.
8 vagyok
Lehúztak látom, sokan biztos azt hiszik, nem ismerem a telezöldet. Én ismerem nagyon jól, tudom mi a szabály, és pont az a nagy baj, hogy tisztában vagyok vele, hogy legalább a fele az autósoknak semerre nem néz, ha zöldet lát. Gyakorlatilag biztonságosabb lenne, ha nem is lenne semmi lámpa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!