A legtöbb autósnak miért az a fő érve a kerékpárosok ellen, hogy nem tartják be a KRESZ-t?
100-ból 99 autós napi szinten szeg meg valamilyen szabályt. Sokuk meg büszkén vállalja is, hogy ők aztán nem tartják be mert életszerűtlen hülyeség a KRESZ.
Akkor milyen alapon is ítélkeznek?
Ez meg milyen süket kérdés?
Az *EGYETLEN* baj a bicajosokkal, hogy lazán vagy sehogy sem értelmezik a KRESZ-t. Ha tekerek és bicikliúton maradok, autósokkal soha nincs probléma. De ha autót vezetek, szinte mindig jönnek valahonnan a biciklisek, piroson át, útról járdára/zebrára fel, út közepén, stb.
Semmi más baj nincs velük azon kívül, hogy ahogy közlekednek, azért egy autóst egy életre eltiltanának a vezetéstől, de szerintem még börtönt is kapna. Mi másért lehetne "érvelni ellenük"? Ennek a kérdésnek semmi értelme.
#19: Napi szinten autózok Budapesten, valahogy mégsem a gyengébb elnyomása az általános. Ez kb. 20 évvel ezelőtti becsípődött mantra. Ma már jóval kevesebb az olyan autós aki direkt a gyengébbekkel szívózik (ettől még van persze)
#20: Valakivel nagyon keversz, egy szem szabálytalanságelnéző kommentet sem írtam ide... Pont azt firtattam én is, hogy nem tartják be a szabályokat a biciklisek többségében. Nagyobb arányban szabálytalankodnak a forgalomban való részvételükhöz képest, mint az autósok
22:
Akkor szerinted most zebránál hányból hány autós adja meg az elsőbbséget (tekintve hogy látja, lelépne a gyalogos, és még meg tud állni). Mert szerintem kb. 10-ből 1 volt 20 éve, a javulás meg azt jelenti, hogy most már 3-4.
Ok, akkor nem te voltál a 6-os, bocsi.
"Nagyobb arányban szabálytalankodnak a forgalomban való részvételükhöz képest, mint az autósok"
Ezt pedig mire alapozod? Szvsz csak a zebránál az elsőbbségmegadást nem tartja be az autósok és a kerékpárosok többsége.
@22: hogy kik a nagyobb arányban szabálytalankodók, arról lehetne vitatkozni. Mindenesetre a rendőrségi statisztikák nem az általad leírtakat támasztják alá.
Mondjuk az is sokatmondó, hogy a kerékpárral történő szabálytalanságokat mindenhol emlegetik, de az autóval ekövetettek már olyan természetesek, hogy fel sem tűnnek senkinek, míg nem feltűnően kirívó esetekről van szó...
Sokan még büszkélkednek is vele, hogy ők aztán be nem tartják. Még arra hivatkoznak, hogy rugalmatlan, ésszerűtlen szabályok vannak a kreszben ezért ők lazán veszik.
Ha ők követnek el szabálytalanságot akkor érdekes mód nem olyan nagy probléma az.
#23: Lehet én járok jó környéken jobbára. De ahogy én látom szó szerint 1-1 autós van csak aki nem engedi át a gyalogost. Sőt szokszor már túlozottan előzékenyek az autósok és még ő várnak a gyalogosra, hogy egyáltalán odaérjen a zebrához.
#24: Nézd meg, hányból, hány autós áll meg az éppen pirosra váltó lámpánál és hányból hány biciklis. Tudom, ezt nehéz mérni, mert egy-egy lámpaváltásnál sokkal több autó, mint bicikli van. Ezért írtam, hogy arányosan.
#25: Milyen statisztikában vannak benne azok a szabálytalanságok, amiknek semmiféle következményük nincs és együttélnek velük az emberek?
Tudnám sorolni a konkrét kereszteződéseket és példákat. Soha nincs balesetet, soha nincs rendőr, mégis gyakorlatilag minden egyes biciklis szabálytalanul kel át. Ezek hol vannak a statisztikában?
Ebben az országban hiteles statisztikai adatokról nincs értelme beszélni. Politikai nyomásra készülnek úgy, ahogy éppen szükséges.
Mert nem is kell. Ez egy gyakori tévhit. Egyfajta fakenews
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!