Utazhat-e az anyós ülésen magasítóval?
Törvényesen nem.
150 cm alatt nem utazhat gyerek
Ha te bevállalod büntetést vigyed.
A szabályozás a következőket írja elő személygépkocsik esetében:
* A személygépkocsi első ülésén 150 cm-nél kisebb gyermek csak menetiránnyal szemben beszerelt gyermekülésben – azaz háttal – szállítható, de csak ha nincs légzsák, vagy azt kikapcsoltuk!
(A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy 2-3 éves kor felett az első ölésben nem helyezhetünk el gyermeket, mivel háttal nem fér el a gyermekülésben.)
Ja második , már bocs, de te vagy a hülye.Az ülés magasító mióta gyermekbiztonsági rendszer?
Attól, hogy magasítod az ülést, attól függetlenül a biztonsági őv nem az ő méretükre van méretezve, hanem 150 centii feletti emberekre.
És még linkelek neked okoska.
Szabályok:
Elsőként egy magyarázat, mit is jelenten a KRESZ-ben a gyermekbiztonsági rendszer? Azokat a gyermeküléseket, melyek övvel rögzítetettek és nem gyárilag beszereltek.
A szabálymódosítás során két új fogalom került be: Integrált és nem integrált rendszerek
Integrált gyermekbiztonsági rendszer a "hevederek vagy hajlékony elemek kombinációja, biztonsági csattal, beállító eszközökkel, tartozékokkal és egyes esetekben kiegészítő székkel és/vagy ütközésvédelemmel együtt, amit a saját beépített hevederrel vagy hevederekkel rögzítenek", míg nem integrált gyermekbiztonsági rendszer az a "részleges biztonsági rendszer, amely a felnőttek számára szolgáló biztonsági övvel együtt használva - amely körbeveszi a gyermek testét, vagy biztonságosan rögzíti azt a szerkezetet, amelyben a gyermeket elhelyezik - teljes gyermek biztonsági rendszert képez".
Ebben az új értelmezésben az ülésmagasító szerepe megkérdőjeleződik, s mivel nem veszi körbe a gyermek testét, nem minősül gyermekbiztonsági rendszernek.
Kérdező vagyok!
Látom vita kerekedett.Így hozzá teszek még valamit.
Én 140 cm magas vagyok,elöl ülök mivel van jogsim.Simán letehettem a jogosítványt hiába nem vagyok 150 cm.
Akkor a biztonsági öv mégsem a 150cm/vagy annál magasabb emberekre van szabva???Mert nekem is belehet úgy állítani,hogy ne a nyakamon mennyen keresztül hanem a vállamon.
Az rendben de te nagykorú vagy.
Felelsz a tetteidért.
Mint mondtam, nem szállíthatod elől, de te vállalod, az anyagi és erkölcsi felelősséget.
A gyermekbiztonsági rendszer nevében benne van a biztonság.
Az biztonsági gyerekülés is ezért biztonsági.
Az ülésmagasító miért nem biztonsági magasító?
Tehát szabály szerint nem viheted, ettől függelemül mivel nincs más választásod, gondolom úgy is fogod vinni.
Tehát ha a rendőr megállít, akkor ne vitatkozz, mert a pénzbírság jogos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!