Megszoktatok szegni a kreszt?
Pl: 90es tablanal tobbel mentek, zarovalon at, nincs index, biztonsagi ov nincs becsatolva, eloztok olyan helyen ahol nem nem lehet.. stb
Nekem a legtobb szabalytalansagom a sebes seghatar tullepese
Sebességkorlátozást kicsit (max. 10-15 km/h) túllépem, záróvonalat néha figyelmen kívül hagyom, STOP táblánál nem állok meg, ha nem indokolt. Egyirányúba néha bemegyek szemből, ha egyébként óriásit kéne kerülni. Buszmegállóban néha megállok utast kirakni/felvenni. A Kivéve célforgalom táblát is néha megszegem.
Még soha nem kaptam bírságot.
Igen. Általában traffihatár alatt megyek 2-3 km/h-al. 50-nél 60-62, 70-nél 80-85, országút 100, pálya 140-145.
Egy időben napi záróvonal átlépés, ameddig el nem kopott, mert a festés felújításánál elfelejtettek "átlépőt" festeni az ingatlanok autókijáróihoz. Az meg nonszensz, hogy menjek 400 métert ellentétes irányba naponta, hogy meg tudjak fordulni a háztömb megkerülésével csak azért, mert egy egybites festőgép-kezelő nem figyelt oda.
Féktáv határon (csikorgó vészfékkel megállhattam volna) tilosra váltó vasúti átjárón áthajtás is volt már.
A sebesség trafi határ alatt, de ezt tartom, gyorsabban nem közlekedek.
A szabálysértések inkább csak figyelmetlenségből adódnak, szándékosan nagyon ritka. Ha mégis az szinte mindig előzés miatt keletkezik, amikor pl egy fő út vonalon szép időben 40-60 al tötyörögnek indokolatlanul... na ilyenkor a záróvonalat át szoktam lépni. Nem veszélyeztetek senkit, úgyhogy csak akkor csinálom ha megfelelően hosszan belátom az utat. A lehetséges 10-15 perccel gyorsabb haza út esélye nem ér meg egy karambolt!
Vagyis soha nem tartasz be semmilyen szabályt. Ez előbb-utóbb mások vagy a saját életedbe fog kerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!