Veletek is előfordul, hogy a vasúti átjáró fényjelzést néha figyelmen kívül hagyjátok?
Most csak kizárólag a sorompó nélküli fényjelzéssel működő átjárókra gondolok. Rengeteg alkalommal előfordul velem, hogy úgy hajtok át rajta, hogy rá se nézek milyen jelzést mutat. Utána viszont azonnal rájövök, hogy "basszus, én ezen csak úgy áthajtottam mint a birka". Az is probléma, hogy már nagyon régi a berendezés (amin a legtöbbször átkelek) és alig vehető észre, hogy milyen jelzést mutat. Nagyon kell sasolni. A másik pedig az, hogy eléggé idióta helyen van. Egy beláthatatlan kanyar után keresztezi az utat a sorompó és rengeteg autós már a kanyarba nyom egy padlót, hiszen az már lakott területen kívüli útszakasz. Volt is ebből már baleset, hogy hátulról bele szaladtak a szabad jelzésre váró autóba.
A lényeg, hogy általában úgy kelek át rajta, hogy 10-ből 8 alkalommal rá se nézek a jelzőlámpára. Nem szándékos az eset, egyszerűen csak annyira "jelentéktelennek" fogom fel.
Veletek fordult már elő ilyen? Vagy velem van valami probléma?
Hát ha jön a mozdony akkor én fogok oldalról belecsapódni mivel az ott mindig megáll keresztbe az úton, hiszen van ott egy felszálló :)
De azért annyira birka csaknem leszek :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!