Budapesten ahol nincs dedikált, különálló bicikliút ott közlekedhetek nagyon lassan és körültekintően, megállásra készen a járdán?
Vagy megbüntet a rendőr?
Autók, buszok közé biztosan nem megyek be, az szerintem felér egy öngyilkossággal :S
Khm, ki is pontozta le a válaszomat és miért?
Egyik lehetőség: Egyenes vonalban, egyenletes tempóban haladsz az út jobb szélén, mindenki által jól látható helyen haladsz. Számítanak a jelenlétedre az úton haladók, parkolóból kiállók, keresztező úton érkezők, úttesten átkelni szándékozók, de még a majdnem feletted el repülő repülőgépből is látnak téged a sasszemű utasok.
Másik lehetőség: a járdán kerülgeted a gyalogosokat , kiskutyákat, fa, épület , ajtótok takarasabol lépnek eléd gyalogosok, autóból kiszálló anyósom nyitják rád az ajtót, a kereszteződéseknél, kapubejáróknál hirtelen, meglepetésként kerülsz elő, aki pedig kanyarodik, az a fáktól, parkoló autóktól, telefonfülkéktől (..) nem is lát téged időben. És még egy gipszstukkó is a fejedre eshet.
Nyilván vannak kivételek , mondjuk a Hungária felüljárón minden nyűgjével együtt én is inkább járdázok, mert ott mindenki inkább a tükrét figyeli és sávváltáshoz gyorsulgat, meg az előbb említett szűk egyirányú utca is lehet ilyen eset, de általában véve az úttest a biztonságosabb!
(Ajánlom figyelmetekbe e tekintetben a Magyar Kerékpáros Klub ajánlásait is, nem csak én gondolom úgy, hogy a járda kevésbé biztonságos !)
Miért kéne 50-nel tekerned????? Megelőznek simán!
Nyugodtan menj a saját tempódban, hidd el, hogy hozzá fogsz szokni a forgalomhoz.
Az én egyik edzős útvonalamon van egy kb. 7-800 m-es szakasz a 6-os főúton (!!!) Budapest határában, a Harbour Park és az érdi gát között. És nincs alternatív elkerülő útvonal. Nem azt mondom, hogy maga a kéj ezen végigtekerni, de simán hozzá lehet szokni, hogy elhúznak melletted 70-nel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!