A kora reggeli órákban "belefér" a pirosozás?
Általában 5 óra után indulok dolgozni, az agglomerációban élek, az utak koránt sem kihaltak, vannak már autók, de nem olyan sokan.
Már nyár közepe óta rendszeresen jön egy Volvo ami végigelőz mindenkit, a város előtt lévő piroson pedig úgy megy át mintha ott se lenne a lámpa. (ill. stop tábla is van ha sárgán villog a lámpa)
A lámpát 5-kor kapcsolják vissza, bár szerintem 6-ig is ráérnek, van hogy 4-5 percig állunk és senki sem jön a 2x2 sávos úton.Persze ha meg jönnek akkor a 70 helyett gyakran 100-110-el is, főleg reggel úgyhogy nem veszélytelen.
A Volvo-s ennek ellenére belassít, feltehetőleg körbenéz, és nyelezi tovább.
Olyan is volt már, hogy jóval később találkoztam vele a szomszéd város vasúti átjárójában.Ott is átverette a vasúti piroson.
Igazság szerint ő már hozzátartozik a reggeleimhez, nem indulhat jól a nap ha nem előz meg és nem láthatom ahogy átzúg a pirosokon.Személye rejtélyes, hisz a sötétben hiába nézek át nem látom ki vezeti.
Nem tudom, hogy nem gondolt e még arra,hogy időben elinduljon, de lehet ez a kényszer betegsége.
Azt feltételezem,hogy neki az a meglátása, hogy kora reggel kit érdekel alig van forgalom.
Valahol megértem, bosszantó ott állni a lámpánál indokolatlanul, na de ez nem balkáni?Ez van aki szerint megengedhető?
(Nem akarok neki ártani, mindennap felvehetném és küldhetném a rendőrségre, azt hiszem nem az én dolgom, a sorsra bízom)
Ha valaki más is kifigyeli, és van valami roncsa, amit szeretne eladni a biztosítónak, ha elég ügyes két legyet üthet egy csapásra. Megszabadul a roncstól, ennek a baromnak pedig elveszik a jogsiját.
Kevésbé radikális megoldást, de keress utána a pofátlanító civil rendszámos csapatnak, biztos meg lehet találni őket valahol. Egy pontos idő és hely megjelöléssel biztos fogást csinálhatnak vele. A végeredmény ugyanaz, elég csak több autóval 3-4 pirost ledokumentálni, többet az életben nem ülhet a bal egybe.
Semmikor sem fér bele.
Vannak ilyenek. Én egy barom motorost látok jó időben szinte minden reggel. Végielőzi a sort mindenhol, járdán, kerékpársávon stb, át a pirosokon. Egy nagy darab állat SSrohambili sisakban egy pici robogón. Lelassít a pirosnál aztán odahúzza neki, de alig bír átvánszorogni, csoda hogy még nem ölték meg.
Ha meggyőződtél az áthaladás veszélytelenségéről akkor a kisebb kereszteződésekben belefér a piroson átcsusszanás a kora reggeli/hajnali órákban.
Lehet lepontozni nyugodtan, de én is csináltam már olyat, hogy beálltam a piros hoz szintén hajnali órákban de mivel sehol nem volt egy árva lélek sem, átcsusszantam rajta. Nyilván ez csak 2x1 sávos utak kereszteződésében fér bele. 2x2 es vagy nagyobb utak esetén már nem lenne bátorságom.. Max ha jobbra szeretnék kanyarodni.
Egyébként menj csak be szép nyugodtan a rendőrségre és meséld el a történetet. Vagy vedd fel az egyik reggeli utadat egy lerögzített kamerával szigorúan az utasoldal felől és azon is erősítsd meg az elmondottakat.
Ha kinyír valakit az a majom, mardosni fog a vád, hogy megelőzhetted volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!