Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A magyarok miért utasítanak...

A magyarok miért utasítanak el mindent, ami modern?

Figyelt kérdés

Volt egy fórumon egy téma az autók extráiról. Olyan kommentek jöttek, hogy felállt a szőr a hátamon...

"Minek tolatókamera, tudok anélkül is tolatni"...persze, csak vannak olyan dolgok amiket fizikai képelenség bentről meglátni (kiskorlát, magas padka, futó kisgyerek/kiskutya). Ha egyszer megóv egy balesettől már megérte...

"Minek vészfékasszisztens, helyettem senki ne fékezzen" - ugyanez a kategória...

"Minek start-stop rendszer" "minek sávtartó" minek minek minek.

Holott ezek már majd' minden alsó-középkategóriás autóban benne vannak, ergo rég nem űrtechnika...de úgy beszélnek róla, mintha az lenne.

Érdekes módon nyugaton használják és szeretik ezeket a rendszereket...

2020. febr. 3. 07:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
25%

A pökhendi, kihaénnem gondolkodásmód meg azokra a véglényekre jellemző, aki kifizet valami drága szart, aztán ennek megfelelően is közlekedik az utakon, és bánik embertársaival.

Kb hulladéktelepre valóak ezek az élőlények, emberileg a SELEJT kategóriába tartoznak.

Van, aki nem azért vesz egy ilyen új szart, hogy abban pöffeszkedjen, és reklámozza magát milyen fsza gyerek, hanem pl olcsón szeretne ingázva eljutni a munkahelyére, ami messze van. Mindezt egy régi, megbízható autóval.

Csak a hozzánemértő idióták gondolják azt, ha kifizetnek valami trágyadombot sok pénzért, akkor az már megbízható is.

Nagyon ostobának, és korlátoltnak kell ahhoz lenni, aki így gondolkodik.

2020. febr. 3. 09:40
 12/21 anonim ***** válasza:
93%

“ hallotta valakitől a gyár másik soráról átszűrődni, hogy egyszer nem vett észre egy gyalogost.”

Ezzel konkrétan tele voltak a média.

2020. febr. 3. 09:42
 13/21 anonim ***** válasza:
66%
Hú látom egyeseknek nagyon fáj a szegénység... :(
2020. febr. 3. 09:54
 14/21 anonim ***** válasza:
62%
Némeliyk kifejezetten káros. Például ha a k_cs_g távolságtartó tempomat úgy gondolja, hogy előzés közben a másik túl közel van (pedig nem) akkor elveszi a gázt, és nyom egy satuféket. Konkrétan megtörtént, senkinek sem kívánom. A vészfékezés miatt a mögöttünk jövő már mellénk ért, vissza kéne menni a jobb oldalra, mert közben szemből is közelednek. Ja, ezt már oldjam meg, mert a barom asszisztens csak elcseszni tud egy biztonságos előzést. Ha már nem rendelhető, hanem alapon benne lévő extra lesz valamelyik következő kocsimban, az első dolgom lesz hogy kiköttetem.
2020. febr. 3. 12:02
 15/21 anonim ***** válasza:
96%

7-es válaszoló vagyok. Pontosan az ilyen esetekre (is) gondoltam, amit a 14-es válaszoló leírt. A vezetést segítő rendszerek még nagyon gyerekcipőben járnak, sokat hibáznak, rosszul mérik fel a helyzetet, és ezt a hibát talán még nehezebb korrigálni, mint az "emberi" hibát. akkor lesznek sokkal jobbak ezek ezek a vezetéssegítők, ha már "kommunikálnak" is egymással az autók, és érzékelik a várható szándékot. (pl: a másik autó kanyarodni fog, sávot fog váltani, stb.). Ráadésul a vezetést segítő automatikák csak "elaltatják" a sofőr éberségét. Mert milyen egyszerű autópályán menni, sávtartó bekapcs, távolságtartó tempomat bekapcs, innentől a sofőr nem csinál semmit. Ha mégis be kell avatkozni, akkor viszont gáz van, mert sokkal több időbe kerül, amíg a sofőr reagál. (egy kutatás szerint akár 5-7 mp is lehet)

Amúgy vannak nagyon jó kényelmi rendszerek, amiknek a vezetéshez nincs köze, de tök jó, hogy vannak. Pl. klíma, vagy a bluetoothos audios cuccok az autóban, amik azonnal ráhangolódnak a telefonomra, mikor beszállok, és még azt is tudják, melyik zeneszám szólt utoljára, és oda kapcsolnak. Szóval szupi, és ez nagy élmény. De a vezetéssegítő rendszereknek még rengeteget kell fejlődniük.

2020. febr. 3. 15:06
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

A felsoroltak közül egyik sincsen a lassan 3 éves kocsimban, ugyanakkor egyiket sem utasítom el. Viszont mindegyik extra pénz lett volna, mindezzel együtt simán 50%-al többe került volna az autó. A felsoroltak közül egyedül a tolatóradar az, amit bánok, hogy nem kértem, a kamera már aránytalanul drága lett volna, mert más extra is előfeltétele lett volna (kijelző).

Másik dolog, amit sokan nem szeretnek itthon, az az automata váltó. Én azt is jó dolognak tartom, de az szintén aránytalanul drága lett volna, eleve csak nagyobb motorhoz lett volna kérhető, még afölötti felárral. Ahol nagyon elterjedt, pl. az USA-ban, ott igazából nincs felára, mert az az alap. A másik fenntartásom vele, hogy nem akarok hozzászokni, amíg az autók többsége manuális váltós, mert előfordul, hogy más autóját vezetem.

2020. febr. 3. 16:39
 17/21 anonim ***** válasza:
0%
Mert félnek az újtól.
2020. febr. 3. 21:18
 18/21 anonim ***** válasza:
51%
Tapasztalatom szerint inkább az idősebb generáció utasítja el az új dolgokat.
2020. febr. 4. 18:01
 19/21 anonim ***** válasza:
63%

Én nem utasítom el, nem kell általánosítani.

A tempomatot ki nem állhatom, de ráfutás-gátló fékező asszisztens, a sávtartás igenis jó dolgok. A start-stop nem tudom jó-e, biztos, de én a biztonsági extrákban hiszek, ezek jó dolgok. Mondom ezt úgy, hogy civilben egy 2001-es Megane-t vezetek, melyben ABS van oszt kifújt.. :D

2020. febr. 4. 20:46
 20/21 anonim ***** válasza:

Ezek olyan dolgok amik akkor sem kellenének nekem, ha már hibamentesen tökéletesen működő rendszerek lennének. és nem rántanák vissza a kocsit az autópályakijárat felé sávváltva csak mert szerinte túl lapos volt a szög.

Mondjuk hogy nagyjából tudok, viszont nagyon imádok vezetni.

Elektromos ablak, szervó, klíma jó dolgok, de ezen kívül a többi nem szükséges.

Ha valaki szeret főzni, akkor miért kényszerítenéd rá hogy ezentúl csak a mekiben ehet?

2020. febr. 4. 21:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!