A magyarok miért utasítanak el mindent, ami modern?
Volt egy fórumon egy téma az autók extráiról. Olyan kommentek jöttek, hogy felállt a szőr a hátamon...
"Minek tolatókamera, tudok anélkül is tolatni"...persze, csak vannak olyan dolgok amiket fizikai képelenség bentről meglátni (kiskorlát, magas padka, futó kisgyerek/kiskutya). Ha egyszer megóv egy balesettől már megérte...
"Minek vészfékasszisztens, helyettem senki ne fékezzen" - ugyanez a kategória...
"Minek start-stop rendszer" "minek sávtartó" minek minek minek.
Holott ezek már majd' minden alsó-középkategóriás autóban benne vannak, ergo rég nem űrtechnika...de úgy beszélnek róla, mintha az lenne.
Érdekes módon nyugaton használják és szeretik ezeket a rendszereket...
Nem a magyarok utasítják el, hanem egyes emberek...
Van masszív 40 év lemaradásunk a nyugattól közlekedési kultúrában. Nézz körül a többi keleti blokkos országban, ahogy haladsz kelet felé egyre inkább ilyenek az emberek.
Attól, hogy olvastál pár hozzászólást, amikben ezt írták, még nem lesz igaz a teljes magyarságra.
És biztos vagyok benne, hogy a nyugati országokban is vannak olyan emberek, akik így vélekednek.
Várj, megyek a postara, feladom a válaszomat táviratként!
... Hja, lehet, hogy a kérdésed eleve túl általánosító?
Vannak extrák amivel szívesen utazok. Klima, nagigáció, bár az a véleményem hogy amikor új városba kerültem, akkor kezdetem megtanulni a várost amikor elkezdtem navi nélkül próbálkozni, addig mindig eltévedtem ha nem talált műholdat vagy otthon felejtettem. Persze ettől még szükség van rá. Ülésfűtés, italhűtő, elektromos tükör, abs, esp, tempomat, ezek mind olyanok amit megszoktam. Viszont a mostani kombimnak elektromos a csomagtérajtó, nincs is mechanikus nyitás. Ez nyugtalanított, mert ott utazik a kutya, és mi van ha kontakthiba miatt mondjuk nem tudom kinyitni amikor kellene. Nemrég be is következett hasonló, csak épp indulásnál valamiért kinyitotta.
Szóval ez már nem annyira ok. Itt kérdezem, hogy mi van ha épp az elektromos szervó, főleg ha van valami sávaszisztens van mi a fene magyarul(fahrspurassistent), és az húzza tévedésből csak egy picit is meg a kormányt 180-nál, akkor mi van? Miután az inspekcióknál max olajat meg szűrőket cserélnek, nem biztos hogy megbíznék ebben.
Van, amit én is értelmetlennek tartok, például a start-stop rendszer. Az első dolgom, hogy kikapcsolom, ahogy indítok, sajnos nem lehet kiiktatni. Tönkrevágja az akksit az állandó indításokkal.
A tolatókamera viszont kifejezetten hasznos tud lenni.
A legtöbb "kényelmi" extra valóban felesleges, csak sok pénzt tudnak lehúzni értük az emrebekről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!