Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért ilyen felelőtlen némelyi...

Miért ilyen felelőtlen némelyik sofőr?

Figyelt kérdés

Nap mint nap látok olyan eseteket, hogy elgondolkozom rajta, hogy hogyan lehet egy sofőr ennyire feledékeny és figyelmetlen.

Ilyen például ha szürkületben vagy sötétben városon belül világítás nélkül vezet, nem is tudom, hogy hogyan nem veszik észre, hogy se az utat nem világítja meg a kocsi, és műszerfalvilágítás sincs. Vagy a másik, ha kint marad az index. Az mellett, hogy villog a sofőr előtt még kattog is mellé, amit szerintem lehetetlen figyelmen kívül hagyni (ha kicsikét is figyelmes a sofőr!).

Csak én gondolom úgy, hogy az ilyen sofőrök feledékenyek és figyelmetlenek, és részben alkalmatlanok a vezetésre?

2020. jan. 27. 18:25
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"viszont több típuson is indításkor ugye kapcsol a menefeny automatán, ezzel együtt a műszerfal is világít, egy figyelmetlen, vagy idősebb ember számára ez pedig azt jelenti"

Menetfénynél biztos nem, akkor csak ha fényérzékelője van az autónak és sötétedésnél kapcsolja a világítást. A másik eset amikor úgy van beállítva, hogy gyújtás ráadásakor kapcsolja már a tompított lámpákat eleve. De ha jól emlékszem a műszerfal akkor sem világít. (Fordnál így volt legalább is.)

2020. jan. 27. 20:05
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
A rohadt menetfény nappal is vakít. Egy pontfényxarság. Miért nem lett volna elég ezeknek a tompított kötelezően világítva elöl?
2020. jan. 27. 22:29
 13/17 anonim ***** válasza:
71%

12es

Ha a te szemednek nappal a menetfény vakító, akkor add le a jogsid.

2020. jan. 27. 23:06
 14/17 anonim ***** válasza:
81%

Ezek az emberek akik nem kapcsolják fel a lámpákat valószínűleg ilyen hétvégi sofőrök akiknek nyáron reggel 6-tól 21 óráig, télen reggel 8-tól 16 óráig érvényes a jogosítványuk. Utána félnek vezetni. Aki már legalább 2x vezetett sötétbe az rutinból felkapcsolja.

Aki meg az indexet elfelejti lekapcsolni az életveszélyes, ne is közelítsd meg mert valószínű, hogy az agya nem ott forog ahol kellene és a legelkerülhetőbb balesethelyzetet sem fogja tudni elkerülni. Kb mintha vakon vezetne.

2020. jan. 27. 23:37
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Amikor lehetett vagy 1 éves a jogsim, és a megszerzése óta vezettem úgy 300 km-t apám Zsigulijával, akkor egyszer én is átvágtam a fél városon lámpa nélkül. Szépen kivilágított főútvonalakon, egyszerűen nem tűnt fel. Mivel nem voltam még gyakorlott, ezért nem volt automatikus a lámpakapcsolás, és lekötött maga a vezetés. Manapság már hiányozna, ha nem látnám magam előtt a lámpa fénykörét, de akkor még nem volt éjszakai tapasztalatom.

Aztán úgy 21 éves koromban rám bíztak a cégnél egy ócska platós Barkast. Annak az indexének abszolút nem volt hangja, és nem is vette vissza a kormány, minden esetben kézzel kellett visszakapcsolni. Na, az első pár hétben elég gyakran mentem úgy, hogy járt az index... Mivel ugye a Zsiguli ebből a szempontból nagyon biztos volt, soha nem kellett kézzel visszavenni, és ehhez voltam szokva. Most van egy Doblom, annak gyárilag olyan szr az indexe, hogy ha nem mozdul eleget a kormány, akkor nem kattan vissza. És ez is elég halkan jár. Csak most már figyelek erre általában, nagyon ritka, hogy 50 m-t feleslegesen jár. (A többi autón, amit vezetek, szintén nem kell soha visszavenni.)

2020. jan. 28. 16:47
 16/17 anonim ***** válasza:
Mennyi bajotok van nektek pasztmek!
2020. jan. 28. 18:57
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Amikor hosszabb kihagyás után újra vezetni kezdtem a harmadik alkalommal én is elfelejtettem felkapcsolni. A kocsi is idegen volt még, illetve a város teljesen meg volt világítva, így fel se tűnt hogy nem kapcsoltam fel. Aztán ahogy kikanyarodtam a parkolóból többen rám villogtak, rögtön leesett mi a gond és azóta mindig az az első hogy világítás be!

Görögországban tipikus, hogy az indexet kint felejtik, bár ott a szabályokat se nagyon tartják be. Aki azt kint felejti jobb elkerülni.

2020. jan. 30. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!