Mennyit bír egy friss jogosítványos sofőr vezetni egy huzamban?
Figyelt kérdés
Az a lényeg, hogy nemrég szereztem meg a jogosítványomat és most fogok autót venni, és úgy tervezzük a barátaimmal, hogy nyáron lemegyünk Görögországba az autómmal. Csak itt az az egy gond, hogy csak nekem van közülük jogsim. Az utazás kb 17-20 óra lenne szünet nélkül. Augusztusban mennénk szóval lesz addigra egy kicsi tapasztalatom, de szerintetek képes egy friss jogsis levezetni 17-20 órát úgy, hogy megállunk pihenni 2 óránként és este pedig megszállunk egy út menti panzióban?2020. jan. 23. 22:14
1/19 anonim válasza:
17-20 óra kis pihenőkkel azt soknak tartom. 12 óra kis pihenőkkel aztán panzió.
2/19 anonim válasza:
Friss jogsival, rögtön ilyen távot bevállalni nem ésszerű elhatározás, ha hibázol valahol az több ember életébe kerülhet.
Hivatásos sofőrökből kinézem hogy levezetnek 15+ órát, ráadásul sok éves rutinnal, azonban sok autós a valóságban seggre ül X idő után, a családunkban sem vállalta be a 30+ éve aktívan vezető férfi, másik sofőr nélkül.
3/19 anonim válasza:
4-6 óra elég lesz egy huzamra.
Friss jogsival max a Balatonig menjetek..
4/19 anonim válasza:
Nem lesz semmi baj, mert tuti ébren tartanak majd a haverok. Csak ilyenkor túlzásba szokott menni a hülyéskedes, ami a figyelmed rovására megy. Amúgy vigyázz, Bugária (Románia is) és Görögország más világ közlekedés szempontjából, ott bármi megtörténhet.
5/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! :)
2020. jan. 23. 22:42
6/19 anonim válasza:
Augusztusig lesz tapasztalatod bőven, ha napi szinten vezetsz. De ez a 17-20 óra még gyakorlott sofőrnek is inkább váltótárssal ajánlott... Vagy legalább egy megszakítással. Ezzel kapcsolatban egyébként ellentmondó amit írsz: Azt írod szünet nélkül tennétek meg az utat, aztán utolsó bekezdésben 2 órás pihenőről és este panzióról beszélsz.
7/19 A kérdező kommentje:
#6os igazad van! Én fogalmaztam meg rosszul mivel nem egyhuzamban tenném meg (2 óránként szünetekkel, és este meg alvással).
2020. jan. 23. 23:06
8/19 anonim válasza:
Mennyit fogsz vezetni addig? Napi szinten fogsz menni?
9/19 A kérdező kommentje:
#8as: Igen napi szinten szeretnék vezetni, tömegközlekedés helyett autóra váltok, hogy legyen egy kis rutinom.
2020. jan. 24. 00:37
10/19 anonim válasza:
8-as vagyok. Egyébként ennyit levezetni nagyon fárasztó. Mindenképp kéne váltótárs. Ezt most úgy mondom, hogy kamionnal a napi 9-10 órákat levezetem és egy kamion sokkal kényelmesebb pedig, mint egy személyautó. Jártam 4 kézben egy ideig. Ez azt jelenti 2 sofőrrel megy a kamion. Akkor úgy együtt levezethettünk 18 órát, de 4,5 óránként váltani kellett kötelezően. Még így is gyilkos, nem még személyautóval egyedül levezetve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!