Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mennyit bír egy friss jogosítv...

Mennyit bír egy friss jogosítványos sofőr vezetni egy huzamban?

Figyelt kérdés
Az a lényeg, hogy nemrég szereztem meg a jogosítványomat és most fogok autót venni, és úgy tervezzük a barátaimmal, hogy nyáron lemegyünk Görögországba az autómmal. Csak itt az az egy gond, hogy csak nekem van közülük jogsim. Az utazás kb 17-20 óra lenne szünet nélkül. Augusztusban mennénk szóval lesz addigra egy kicsi tapasztalatom, de szerintetek képes egy friss jogsis levezetni 17-20 órát úgy, hogy megállunk pihenni 2 óránként és este pedig megszállunk egy út menti panzióban?

2020. jan. 23. 22:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
95%
Én 2 éve vezetek, de egy Horvátországi 9 órás út is kicsinált. Gondolkodtam, hogy jövőre Görögországba megyek, de biztos, hogy fél úton keresnék éjszakára szállást. 20 órán át alapból nehéz fent maradni, hát még úgy, hogy folyton figyelni kell.
2020. jan. 24. 07:10
 12/19 anonim ***** válasza:
29%
En tavaly a nagy havazásban 21 órát jöttem haza 1250 km távolról egy 1.2-es Renaultval, és még csak nem is voltam halálosan fáradt. Nagyon sokat számít, hogy milyen a teherbírásod. Haverommal elmegyünk a város másik végébe (50 perc kb), és már alszik el. Igaz én már 6 éve vezetek, de kezdő jogsival is mentem egyben 4 órákat.
2020. jan. 24. 07:13
 13/19 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem az, hogy mennyit bírsz levezetni egyhuzamban nincs összefüggésben azzal, hogy mennyi ideje van jogsid. Más tényezőktől függ, pl, hogy mennyire bírod az egy helyben ülést, mennyire bírsz hosszabb időtartamban koncentrálni (én nekem 2 óra nagyvárosi vezetés után már fáj a fejem), illetve mennyire bírod az éjszakázást.

Viszont ha erre adod be a fejed, hogy friss jogsival levezetsz oda, akkor mindenképpen azt tanácsolom, hogy vezetgess sokat Borsod-Nógrád megyében, főleg ott az Északi középhegység térségében, hogy legyen gyakorlatod szerpentinen. Aztán tavasszal ugorj át Szlovákiába is. Illetve nézegesd át Google Maps street view-ban a tervezett útvonalon felbukkanó akadályokat, bonyolult kereszteződéseket és ha valamivel nem vagy teljesen tisztában akkor járj utána, hogy ott mi ebben az esetben a protokoll.

2020. jan. 24. 11:06
 14/19 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem Görögországba már érdemesebb repülővel menni. Nekem Horvátország van tervben autóval jövő nyáron, mert oda nem érdemes repülővel menni. Addigra már 2,5 éves lesz a jogsim és lesz váltótársam is. Nekem eddig 3 óra volt a legtöbb amit levezettem egyhuzamban, de akkor már éreztem hogy meg kell állnom pihenni.
2020. jan. 25. 23:52
 15/19 anonim ***** válasza:
56%
Én 5-6 óra alvás után vezetek néha 10 órákat, a végére mindig hulla vagyok. Szinte fekszem az ülésben és csak nézek ki a fejemből, a reakcióidőm is a normális háromszorosa lehet, úgyhogy eléggé veszélyes így vezetni. Akarok majd én is utazni távolabbi országokba, de elég bonyolult lehet 3-4 országban szállást foglalni, ha például kiugrok Barcelonába. Ha kések, akkor borul az összes, ha előbb odaérek, akkor meg az időt pazarlom. De nektek csak 1 szállást kell foglalni, szerintem érdemes lenne úgy, hogy félúton megszálltok.
2020. jan. 28. 19:18
 16/19 anonim ***** válasza:
89%

Nekem az 5 óra is sok volt. Igaz nem friss a jogsim, négy éves de mióta megszereztem nem sokat vezettem. Egyszer csak kellett vezetnem 5 órát, a felét sötétben és ködben. Sikeresen hazaértem, azonban annyira kimerített, hogy az udvarba történő beállást benéztem és meghúztam a kocsit.

Szerintem ha teheted addig vezetgess sokat, ha nem akkor álljatok meg közben szálláson.

2020. jan. 30. 20:00
 17/19 anonim ***** válasza:
78%

én 1 hónapja vezetek.

átlag időm 40-50 perc

a leghosszabb kb 1,5 óra volt, abból kiidnulva 2-3 órára saccolom kicsi pihenés, cigi ilyesmi....

külföldet nem ajánlom főképp nem elsőre....

hozzátéve autó pályára még én nem megyek fel várok vele (a rutint mondjuk most a virus miatt otthon vagyok de majd ha lesz rutin jöhet az autópálya...)

2020. márc. 23. 12:57
 18/19 anonim ***** válasza:
68%

Mondjuk az autópályához nem feltétlenül kell nagy rutin.

Nagyjából ott a tükörhasználattal kell tisztában lenni.

Engem az oktatóm felvitt az M0-ra anno nem is gyér forgalomba, de nem kellett beleszólnia. Megmondta ő is, hogy ott a legkönnyebb vezetni. Én büszkén erősítettem meg az igazát.

Azután pedig, hogy meg lett a jogsim munkámból adódóan állandóan autópályáztam. Most jelenleg hatósági házi karanténba vagyok, de általánosságban napi szinten használom, soha nem szőtt bonyodalmakat, tényleg csak a tükörre kell figyelni.

Bár ahogy elnézem a helyzetet a kérdezőnek idén még nem fog fejfájást okozni az út.

2020. márc. 23. 15:49
 19/19 anonim ***** válasza:
91%

Én nem indulnék el így autóval, nem vállalnék ekkora felelősséget. Nem is a távval van a baj, én pl. vezettem friss jogsival 1200 km-t, gond nélkül, de az majdnem végig autópálya volt. Nem mindegy. Görögországban egyszer voltunk autóval, családilag, ott olyan a közlekedési kultúra, hogy apám a sok év gyakorlatával a háta mögött azt mondta, hogy ide autóval soha többet. (a nyaralás végére a dudánk megadta magát..) Az úton odafelé is sok a hegyvidék, lassan haladós, ami sokkal fárasztóbb, több figyelmet igényel. És ezt az utat visszafelé is meg kell tenni.

És azt is vedd számításba, hogy mi van, ha történik veled valami, rosszul lépsz egy kőre, kimegy a bokád. Vagy belázasodsz. Bármi. Ki fogja vezetni akkor az autót? Vagy ha útközben annyira elfáradsz? Nem tudod átadni senkinek. Én azt mondom, hogy felelőtlenség így nekiindulni ezekkel a feltételekkel, bár nem lehetetlen, de azért gondold át. A haveroknak tök jó buli, ők lazítanak, de neked meg ott a felelősség a válladon. Megéri?

Én a haverokkal elsőre ilyen feltételekkel sokkal inkább Horvátország felé indulnék el. Vagy Balaton, de ha tengert akartok, akkor Horvátország/Isztria.

Görögországba meg menjetek inkább repülővel (vagy busszal, ha bírjátok, az is jó buli, ha jó a társaság)

2020. jún. 19. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!