Ha kerülök egy álló autót, a szembejövő nem tart normálisan jobbra, emiatt ütközök vele, ki a hibás?
A KRESZ-ben nincs olyan meghatározás, hogy ki hogyan fér el. Elsőbbsége annak van, aki akadálytalanul tovább tud haladni.
Nehogy már még neked álljon feljebb!
Szerintem is nyugodtan vissza adhatod a jogsidat! Már ha van.
#12! Mi van? Hol van ez leírva?
Nyugodtan kezet foghatsz a kérdezővel!
#12! "Ha 3 kocsi megvan biztonságosan akkor mehetsz"
Miért is? Bemásolnád a linket?
Honnan tudod, hogy nem egy kátyút került ki? Vagy egy kismacskát?
Az hogy lehúzódik, nem azt jelenti, hogy lemond az elsőbbségéről.
Ameddig a szembejövő nem érinti a felezővonalat, eleget tett a jobbra tartási kötelezettségének. És elsőbbsége van.
KRESZ 29. § (1) Aki járművel irányt változtat (terelővonalat, az úttest szélét vagy képzeletbeli felezővonalát átlépi, forgalmi sávot változtat, másik útra bekanyarodik, főútvonalról vagy szilárd burkolatú útról letér stb.) köteles az azonos irányban vagy szemben haladó, irányt nem változtató járműveknek elsőbbséget adni.
Kedves Kérdező!
Képzeld, ha szemben motoros jön, akkor is meg kell álnod, és megvárni míg elmegy. Nincs ilyen hogy elférünk ha lehúzódik!
Tudod azt hittem hogy csak a motorosokkal ilyen parasztok, de pont ma láttam hogy majdnem balhé lett egy ilyen manővernek a vêge...és két autóról volt szó.
Én sajnos azt tapasztalom hogy ez nagyon gyakori, mint az hogy mindenki csak az előtte lévő autó seggét bámulja, és mennek mint a birkák egymás mögött. Ha az úton az egyik sávban akadály van, a másikban meg sokan jönnek, csak egyszer legyen egy szabad rész szemből, onnantól kezdve nincs megállás, aki eddig feltorlódott mind megy hiába jönnek szemből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!