Ha megfordulás közben ütközés történik, ki lesz a hibás?
Ebből szerintem megosztott felelősség lesz...
Kivéve ha pl. Te vagy az aki belerongyol a megfordulóba aki váratlanul keresztbe vág előtted és ezt felvette a belső kamerád.
Biztos hogy az a hibás aki megfordul.
33§(1). Járművel megfordulni, illetőleg hátramenetet végezni csak úgy szabad , hogy az a többi jármű és az úttesten haladó gyalogosok közlekedését ne akadályozza.
Egy kicsit megkellene tanulni a KRESZ-t.
Gondolkodjatok már egy kicsit, a KRESZ-re hivatkozó is!
Mennyi idő kell egy Y fordulóhoz? Legyen mondjuk adott helyen 3 másodperc. 50 km/h sebességet feltételezve 42 métert tesz meg a közeledő autó. Tehát ha látok olyan kocsit, amelyik kb. ennyire van, amikor megkezdem a fordulást, akkor szabálytalan vagyok, mert feltartom. De 42 méteren hogy a manóban nem tudta elkerülni az ütközést? Csak olyan helyen, ahol nem lát maga elé 42 méter hosszan.
A kreszben az is benne van, hogy csak olyan sebességgel szabad közlekedni, hogy a belátható útszakaszon meg is tudjak állni, és nem látta a forgolódó autót, akkor relatíve gyorsan ment.
És sok olyan hely van, ahol nem lehet ellátni ilyen távolságra. Ha mögöttem 30 méterre van egy utca, akkor a maradék 12 méterrel mi legyen. Oda nem látok be. Előttem senki, mögöttem senki, csak majd ki fog kanyarodni.
Az elsőbbség az egyszerre történni akaró dologok sorrendjét határozza meg.
Ha egy ponton a megforduláshoz kevés 3 másodperc, akkor a kritikus távolság csak nagyobb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!