Ha csak egy 15t-ás meg nem rakodott kamiont vagy akár megrakott 30-40t-ás kamiont szemből telibeverek (frontálisan ütközök) egy 1,5t-ás autóval, akkor számít bármit is, hogy a légzsák be- vagy ki van kapcsolva?
Ez azért egy 90%-ra biztosan halálos legalábbis a személygépkocsi vezetőjének szerintem egy olyan 90-100-as tempó felett, az alatt még talán megússza az ember súlyos sérüléssel vagy olyan sérüléssel amibe nem hal bele azonnal a helyszínen csak később.
Mondjuk ha 80-90-el szemből ütközök egy kamionnal ami halad mondjuk legalább 70-el akkor számít bármit is, hogy ki vagy be vannak kapcsolva a légzsákok?
Tehát nagyobb eséllyel halsz bele az ütközésbe légzsák nélkül, vagy jelentéktelen mértékben rosszabbodnának csak az esélyeid ha kikapcsolnád?
Én azt értem, de van az a helyzet amikor már nem számít.
Nem azért kérdeztem, mert ne lenne tele vele a kocsi és működnek is, de érdekel, hogy egy ilyen helyzetben mondjuk számítana e bármit is az, hogy van e akár 1db légzsák is bekapcsolva a kocsiban vagy nincs.
"Én azt értem, de van az a helyzet amikor már nem számít."
Minden apró dolog számít, ami véd az ütéstől. Ha nem is tud megvédeni, mert annyira begyűrődik a kaszni, még akkor is lassít valamennyire, ami esélyt ad a túléléshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!