Szerintetek se lehet minden közlekedési szabályt betartani?
Például tipikus ilyen a követési távolság autópályán.
Ha mindenki betartaná, fel se férne egy péntek délután az M3 Nyíregyháza felé tartó oldalán annyi autó, mert egyszerűen x km hosszú, x követési távolság kell és ez kevesebb, mint amennyi autó olyankor fent van.
Ezek a szabályok azért is vannak lefektetve, hogy ha valaki hibázik , legyen felelős akit meglehet büntetni.
Mert olyan nem lehet , például hogy van egy baleset még akár halálos is és nincs vétkes mert nem lehet úgy sem betartani a szabályokat.
Sőt a szabályok úgy vannak megalkotva hogy akár mindkettőt is ki lehessen hibásnak hozni.
Na ez nekik jó mert akkor nem kell fizetni senkinek a kötelező biztosításra.
Szerintem a KRESZ-ben nincsenek betarthatatlan szabályok, de vannak olyanok, amelyek bizonyos mérlegelési lehetőséget adnak a járművezetőknek.
"Járművel másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy az elöl haladó jármű mögött - ennek hirtelen fékezése esetében is - meg lehessen állni."
Nem gondolom, hogy ez betarthatatlan lenne, csak egyesek rosszul becsülik meg a saját képességeiket.
A kovetesi tavolsag pont az egyik legrosszabb pelda. De majd ha satufeket nyomnak elotted az M3ason es az autod ugy nez ki mint egy harmonika mert mogotted negyen ugyanugy sz*rnak a kovetesi tavolsagra akkor atgondolod.
Amugy nem lehet mindig minden szabalyt betartani de jobb ha korultekintoen viselkedsz akkor mezei szabalyszegesnel nem lehet karambol.
Apám ennyi ostoba embert :D
Nem is értitek a kérdést! :D
Én értem a "kérdést".
Részt szeretnél venni a közúti forgalomban de az igénybevételéhez szükséges feltételeket nem óhajtod teljesíteni. És ehhez szeretnél itt magadnak önigazolást keresni.
Csak azt nem értem, minek: a következmények és a felelősség alól nem bújhatsz ki -még akkor sem, ha itt rengeteg neked tetsző válazt kapnál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!