Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Te mit szoktál csinálni...

Te mit szoktál csinálni hogyha a mögötted haladó nem tartja be a követési távolságot, ezzel életveszélybe sodorva téged?

Figyelt kérdés
2019. aug. 26. 19:28
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
38%
10-es jah, mert az őz 1 km-rel arrébb fog kiugrani eléd jófejségből, hogy legyen időd reagálni.
2019. aug. 26. 22:45
 12/21 anonim ***** válasza:
67%
Van egy ismerősöm vele mentem amikor autóúton 110 körül előttünk lévőnek a kupufogóját hőmérőzte, kérdeztem, mi van ha fékez? Azt mondta elhúzza a kormányt.. kérdeztem mi van ha (1-1 sávos út) jönnek azemből.. válasz : ő így vezet.. és nem az a baj.. hanem, hogy fel sem fogja..
2019. aug. 26. 22:56
 13/21 anonim ***** válasza:
33%
Azt is tegyük hozzá, hogy maga a tény nem szerencsés, hogy a hátul jvő nem látja az utat az előtte menőtől. Elég egy masszívabb kátyú, amire nincs ideje reagálni, mehet futóművet állíttatni vagy hívhat autómentőt.
2019. aug. 26. 23:09
 14/21 anonim ***** válasza:
63%
na igen...Szegedről kifelémenet a 47-esen van már jópár éve az út közepén egy szép nagy púp, egyszer már lemarták, de azóta "újranőtt". irónikus, amikor jön valaki a seggemben, és már látom a visszapillantóból, hogy telibe fogja találni...:D
2019. aug. 26. 23:19
 15/21 anonim ***** válasza:
58%

10-es, szerencsés ember vagy, hogy még soha senki nem szédelgett be eléd a szomszéd sávból. Múltkor egy gyorsítósávról felhajtó autós szorította a belsőbe az addig külsőben haladót - nekem volt egy huszadik érzékem, ezért nem kezdtem meg a külsőben haladó melletti elhaladást. Ha így tettem volna, a mögöttem erősködő polgártársak esélye sem lett volna reagálni a vészfékezésemre, olyan rövid követési távot választott.

Én amúgy igyekszem elengedni az ilyet, nincs szükségem plusz egy veszélyforrásra . Ha ez nem működőképes, akkor előbb féklàmpavillogtatással jelzek, majd fokozatosan addig lassítok, amíg biztonságossá válik a követési távolság.

2019. aug. 27. 02:50
 16/21 anonim ***** válasza:
0%

#10 vagyok.

Mi még tanultuk az úgynevezett defenzív vezetés fogalmát.

Nem csak a saját fejével, hanem az összes látótérbe került jármű vezetőjének fejével is kell gondolkodni. Ki mire készülhet, milyen váratlanságot követhet el.

És a sok tényezőből csak egy az, hogy valaki épp bent van a seggemben. Lehet nulla pontozni, leszarom, már megszoktam hogy itt a fogalmatlan analfabéták vannak többségben.

Valaki emlegette hogy nem látja a hátul "ragadó" illető az úttestet. Ez például jó, mert kis ügyességgel remekül bele lehet vezetni egy kátyúba, amitől egy életre megtanulja, mekkora a normális követési távolság. A tanulópénz, a felnigörgőzés, új gumi, futóműállítás költsége csak a bónusz, és még mindig olcsóbb mint egy temetés.

2019. aug. 27. 07:59
 17/21 anonim ***** válasza:
30%

"Másrészt ha TE megfelő követési távolságot tartasz, akkor nincs olyan hogy te hirtelen fékezel és beléd szállnak, egyszerűen azért, mert hagytál magadnak elegendő teret és időt a normális fékezésre."

Ez akkor igaz, ha kb. kétszeres vagy még nagyobb követési távolságot hagysz, mint ami indokolt lenne (tehát pl. pályán 2 helyett 4 jelzés vagy több). A normál követési táv azt fedi le, hogy ha előtted beleáll a fékbe az úriember, akkor te erős fékezéssel még biztonságosan meg tudsz állni mögötte. Na ja, csak a kérdésben az volt, hogy mögötted meg jön egy b., aki 1 jelzésnyi távot sem tart mögötted, na ő biztosan beléd fog szállni, ha nincs annyi esze, hogy elkormányozza oldalra az autóját.

2019. aug. 27. 14:49
 18/21 anonim ***** válasza:
0%

Kérdezem, hogy ez milyen útszakaszon történik? Magyar autópályán, hogy ha nem mész közelebb az előtted haladóhoz - lerontva ezzel a követési távolságot - akkor nem hajlandó kimenni előled, mert azt gondolja, hogy baromi ügyes amit csinál. Ha mégis megtartod a biztonságos követési távolságot, akkor egyből megjelenik egy irányjelző-mester, aki szépen bepofátlankodik eléd.

Ami engem illet autópályán nem szoktak veszélyesen közel jönni hozzám, vagy villogni rám, ugyanis 160-nal szoktam menni, így aki 180-al (a prémiumok) azoknak nem nagy megerőltetés minimálisat lassítani. Ahogy nekem sem visszavenni 140-re mert a többség annyival megy.

Egyébként ha valaki veszélyesen közel jön nem csinálok semmit, hiszen nem az én dolgom bárkit is megnevelni, ráadásul én úgy megyek hogy senkit se tartsak fel.

Nyílegyenes falvakban szoktam tapasztalni, hogy ha megyek 60-nal akkor megérkezik valaki közel hozzám, megelőzni nem mer, mert fél, hogy bemérik, de mivel haladni akar, így motivál engem annak érdekében, hogy gyorsabban menjek, ezáltal engem mérnek be és ő is halad. Hát nagyon nem, aztán faluból kiérve kanyargós úton két kanyar után sehol sincs az ilyen.

2019. aug. 27. 15:48
 19/21 anonim válasza:
29%
Nyomok egy kis ablakmosót😃, ha nem tartja be a követésit akkor jut belőle neki is! Eddig mindig bejött, azonnal lemarad😁, törölgetik is az ablakot rendesen, persze kamion ellen nem hatásos, de akkor marad a félre húzódás!
2019. szept. 1. 06:48
 20/21 seniman válasza:
0%
Nyomok egy gyors vészfékezést,köcsög robogós taknyoknál főleg.
2019. szept. 3. 18:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!