Miért olyan sok a siető és veszélyesen (sok esetben szabálytalanul) előző járművezető? (Közúton 5-10% szerintem soknak számít. )
Múlt héten lemértem, hogy aközött, ha lakott területen 50-55-tel, azon kívül pedig 75-85-tel haladok (atombiztonságosan) és aközött, ha 65-tel és 90-105-tel haladok, akkor a 120 km-es távomon (ugyanaz mindkétszer) 6 perccel előbb érkeztem. Szerintem, nem éri meg. Rendszeresen előznek meg már-már életveszélyes módon.
A 80 km/h nem kevés!!! Feleségemnek ez a korlátozás van például a jogosítványában. Ő rá tekintettel vezetek ezzel a sebességgel. Mindkettőnket feltrancsíroztak egy-egy alkalommal már az utakon.
Azért, mert ők nem elég okosak ahhoz, hogy belássák: az a pár perc nem éri meg...!
Engem is rendszeresen előznek meg és még ők vannak felháborodva, hogy én betartom a szabályokat aztán még én érezzem magam kellemetlenül, hát nem érdekel én akkor is még élni akarok.... de az a baj, hogy balesetnél is többnyire az ártatlan szívja meg.
Szerintem ha mindenki betartaná a szabályokat, akkor kevesebb baleset lenne, de ezeknek hiába magyarázod, mert aki menőzni szeret, az nem gondolkodik józan ésszel!
"mindenki képességei más szinten vannak."
Hát igen, a bunkóság és a szabálytalankodás is egy képesség végül is....
Neked nem éri meg ,másnak igen!
Egyébként meg tudom érteni hogy senki nem poroszkál mögötted 75-85-el tekintve hogy 90-el lehet menni,annyi a megengedett!
Amugy minden rossz indulat nélkül ha szerinted a 80km/h nem kevés,akkor neked/nektek nem kellene eröltetni ezt a vezetés dolgot
Anno az oktatóm mindig azt mondta, ha 50 a megengedett, akkor ne 46-tal menjek, hanem 50-nel, persze, ha nincs előttem senki.
Egyetértek az előttem válaszolókkal. Én sem szeretem, ha előttem 75-80-nal mennek, mikor a megengedett sebesség 90 vagy 110. A mai autók jóval biztonságosabbak, mint régen, de ha úgy érzed, hogy csak kisebb sebességben érzed magabiztosnak magad, azzal veszélyeztetheted a többieket. Nekem nincs semmi bajom a lassabb vezetőkkel, szépen, nyugodtan megelőzöm őket, ha úgy van.
Milyen korlátozása van a feleségednek???
Amúgy meg, én is kipróbáltam pont ma, 120-130km/h val mentem a 67-es úton és annyi lett a haszna, hogy nyertem 7 percet és 7.7 liter lett a fogyasztásom 100-on, ami nem jó.. legközelebb betartok mindent és újra 4.9-5.2 lesz a zabálás. :)
#6-ra:
A kártyajogsi hátlapján a 12-es oszlopban feltüntetett kód, ez eseteben 05.04, aminek jelentése: gépjárművezetés sebességkorlátozással.
De engem nem a 75-80-al haladók zavarnak, mert ezeket 90 százalékban leelőzik, én is. Zömmel teszik ezt azért, mert szgk. esetében "tanuló vezetőnek" gondolják a a pilótát, thgk. esetében meg nem sokaknak van kedvük a jármű seggét tartós ideig figyelni.
Ettől sokkal nagyobb baj, hogy a szemből jövő gugyerákok nem kapcsolják be a tompított fényszórójukat. Így sokkal nehezebb fölmérni előzésre készülve a szemből jövő távolságát és megkezdeni az előzést. Ha ilyenkor rájuk villantok fényszóróval, akkor azt hiszik, hogy köszöntem nekik v. traffit jelzek.
Ami meg egy-egy tankolásnál a 100 forintos többletkiadást jelenti, ma mi kapható 100 forintért? Még egy darab kápia paprika is többe kerül. XD
Nem értem, hogy azzal miért nem foglalkoztok, aki a városban 90-el húz el az ember mellett, nem jelez sávváltáskor, szlalomozik, hogy 1 percet nyerjen és ezzel igenis veszélyeztet másokat!
De szerintem azzal sincs baj, ha valaki nem 50-el megy, hanem 45-el, mert én még lassú-hajtási balesetről nem sokat hallottam, viszont gyorshajtásiról annál többet....
Egyszer én is elgondolkodtam, hogy mennyivel kevesebb halálos baleset lenne az utakon, ha 90 helyett 70 lenne a max sebesség közúton. Csak a mentő, rendőr, tűzoltó mehetne gyorsabban. Bedarálnák a mai motorokat, csak ilyen kis teljesítményű motorok hajtanák a kocsikat.
Persze ez lehetetlen, csak mégis...megfordult a fejemben.
A 80 sajnos kevés. A körülményekhez képest, azaz a többséghez képest, akik a kresz szerint közlekednek. Hova tovább mivel minden előzés veszélyes, ezért még veszélyesebb, ha 80-nal mész és előzést kényszerítesz ki, mintha felvennéd a forgalom tempóját, ami közúton ált. 90.
Ami a szabálytalanul előzőket illeti: a legtöbbjük vagy hülyegyerek, vagy olyan ember, aki végre egyszer lecserélte az öreg kis teljesítményű akármijét egy 100+lóerős autóra, és azt hiszi, a pénzéért mindent és mindenkit. Aztán az árokban meg megy a csodálkozás, ha egyáltalán nem a szembejövővel csattan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!