Gyalogátkelő helyen nem adtam elsőbbséget egy kerékpárosnak. Az úriember ült a biciklin, és az egyik lába lent volt, bringa első kereke pedig már az úton volt.
Kerékpár sáv sehol nem volt, tehát a járdán közlekedett, és az átjárónál sem szándékozott leszállni. Fékezés nélkül elmentem előtte 27km\órával ami után a mögöttem jövő rendőrautó szirénázva megállított. Tudtommal csak tolni szabad az átjárón a biciklít, az úriembert mégsem vonták felelősségre emiatt.
Ilyenért nem veszik el, nem ártana árnyalni a történetet. Nem volt kiegészítő tábla egyébként ami a kerékpáros átvezetésre figyelmeztet?
2019. júl. 17. 16:33
2/12 A kérdező kommentje:
Semmi tábla, jól ismerem a helyet, mert ebben a városban élek, és naponta járok ezen az útvonalon.
2019. júl. 17. 16:36
3/12 A kérdező kommentje:
Azt mondta a rendőr, hogyha legalább felvillant volna a féklámpám akkor tolerálta volna az esetet, de így veszélyeztettem a kerékpárost.
2019. júl. 17. 16:38
4/12 anonim válasza:
Igen, tolni szabad, mert akkor gyalogosnak számít.
De -és előre bocsájtom, hogy autós vagyok- ha leszáll a bicikliről és áttolja, akkor ő is én is több időt töltünk el a művelettel, mintha ezt a barom szabályt nagyvonalúan a kerékpáros javára megengedőbben használtuk volna.
Az ilyen okoskodóktól mentse meg az úr a közlekedőket!
2019. júl. 17. 16:56
5/12 anonim válasza:
És ha nem száll le akkor elütöd?
És hogy nem vetted észre a rendőrt mögötted?
A jogsi elvétel egy kicsit túlzás de egy büntetést megér egy ilyen cselekedet bőven.
Biztos, hogy nem titkolsz el valamit?
2019. júl. 17. 19:14
6/12 anonim válasza:
Jogosan. A rendőrség most bekeményít, pont az ilyenek miatt, mint te, a magyar morál amúgy is a béka segge alatt van már, 10-ből 9 sofőr egy elmebeteg agresszív tudatlan barom. A biciklis is szabálytalan volt, de mivel a kreszben le van írva, ami levan, már az átkelési szándéknál meg kell állnod. Amúgy ha nem száll te, elütöd? Ugye, hogy nem. Te vagy a gyorsabb, erősebb, meddig tartott volna átengedni?
2019. júl. 17. 19:37
7/12 anonim válasza:
Amúgy meg ombre, ha rendőr van mögöttem, azt is meggondolom, vegyek-e levegőt, nehogy megb*sszon véletlenül barmiért is...
2019. júl. 17. 19:38
8/12 Alex Fly válasza:
Jogosan. A gyalogátkelőt alapból nem közelíted meg fékezés nélkül.
És attól hogy a kerékpárosnak nincs elsőbbsége, még nem veszélyeztetheted... Mellesleg ha már a kereke lent volt az úttesten, akkor ott már nincs elsőbbségi viszony, át kell engedni és kész.
2019. júl. 17. 20:08
9/12 anonim válasza:
Ennyiért nem vesznek el jogsit. Ne haragudj de ez kizárt dolog. De ha tényleg igaz akkor nagyon túljátszotta az agyát a sün, fellebbezz, meg fogod nyerni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!