Hogy tudnám a szüleimet rávenni, hogy megengedjék?
Figyelt kérdés
Életem legnagyobb vágya, hogy motorozhassak, nagyon szeretem kis ovodás korom óta... És most fogom betölteni a 16-ot... Szeretném letenni az A1-et. Rólam csak annyit, hogy koromhoz képest sokkal érettebb vagyok.(a szüleim, a tanáraim, az ismerőseim, mindenki ezt állítja) Évek óta próbálom győzködni őket, le akartam tenni az AM-et is... De azt se engedték... Egyfojtában csak azzal jönnek, hogy veszéjes és, hogy megtiltják.... Már mondtam nekik, hogy ha most nem engedik, akkor 18 évesen fogom megcsinálni, de ez sem segített... Mivel tudnám meggyőzni őket?2019. jún. 24. 12:41
21/30 A kérdező kommentje:
Mármint azt, hogy autóval jobban lehet száguldozni mint egy a1 motorral
2019. jún. 25. 15:16
22/30 anonim válasza:
#18: "amivel 200 al neki mehetsz egy háznak kocsival"
Azért ha vezettél autót életedben, akkor tudhatod, hogy autóval sokkal nehezebb 200-zal nekimenni egy háznak, mint motorral balesetet szenvedni. Ha teszem azt országúton 90-nel elgázolsz egy őzet, nagyon nem mindegy, hogy másfél tonnányi acél és alumínium vesz körbe, minden irányból légzsákokkal kipárnázva, vagy repülsz előre a 125-ös kis motorkáddal együtt.
23/30 A kérdező kommentje:
#22 Autó sok hejzetben hátrányosabb hejzetbe hoz, mintha motoroznál. Mert mi van akkor, ha beszorulsz az autóba? R.I.P
2019. jún. 25. 16:01
24/30 anonim válasza:
Én tudom hogy motorozni kell. Én sajnos jogsi nélkül kezdtem titokban de ezt nem ajánlom. Bírd ki a 2 évet és ne vitatkozz se hülyékkel se a szüleiddel mert Időpocsékolás. A két év alatt meg tanulj meg valamit amit egész életedben kamatoztathatsz és többet fogsz miatta keresni és simán olyan motorokat csengetsz ki amilyet akarsz.
25/30 anonim válasza:
Igazad van, motor alá nem tudsz beszorulni, cserébe már előtte szörnyethalsz az ütközéstől. Mellesleg nem ártana megtanulnod helyesen írni, ha már okoskodni akarsz.
26/30 anonim válasza:
A mai társadalomban egy "elvárás / feltétel" ,hogy legyen B kategóriás jogosítványod.Ezzel nem tudsz mit kezdeni,ilyen retek a világ.Régebben a sorkatonaság korszakán ingyen osztogatták a mindenféle kategóriákat.A mai napra annyira beivódott,hogy mindenkinek saját autót,hogy kimondatlanul de státuszszimbólum egy autó birtoklása.A motorosokat általában lenézik / megvetik,részben jogosan,de ebből adódóan akik még rá vannak utalva a szülői támogatásra azoknak nehéz levakarni ezt az előítéletet és belevágni.Előző hozzászólásomban említettem,hogy a motorvezetéshez is érettség kell.Az tény ,hogy kissebb a felelősség a motoroson az autóssal szemben ,aki több tonnát terelget a jóminőségű magyar utakon.Motort vezetni hihetetlen élmény,de egyben félelmetes is.Lehet besz@rinak nevezni,de nekem 120-as tempónál halálfélelmem volt a motoromon.Azért mert ennél a tempónál is a motor vezet helyetted s nem te őt.Egy rosszul megválasztott sebességfokozat,egy rosszul kiszámolt féktáv és annyi.A félelemkeltésből elég ennyi.Most nem a sportmotorokról beszélek amiket kb lehetetlen kihasználni az utakon (max pályán),hanem a kezesebb kissebb lökettérfogatú cruserekről,városi cirkálókról esetleg a túramotorokról.Kezdőként ezekből érdemes választani.Az én esetemben saját motorral(Yamaha 535 Virago) csináltam meg a jogosítványt(A2),s így elég gyakorlatot tudtam szerezni,hogy ne öljem meg magam,DE még így sem merem kijelenteni,hogy tudok motorozni.Az ilyen dolgok fejben dőlnek el.Én még mindig azt tudom ajánlani,hogy csináld meg a B-t,aztán a B125-öt.Ne ess neki fiatal fejjel e dolgoknak.Ha valamilyen szinten is "érettebb" vagy a korabelieknél akkor ezt megfogadod.
27/30 A kérdező kommentje:
#26 Köszönöm a válaszod. Teljesen igazad van.
2019. jún. 25. 21:20
28/30 anonim válasza:
Ne akarj motorozni! 10 motoros balesetből 7-nél azt olvasom, hogy meghalt a motoros, a maradék háromnál pedig maradandó sérülést szerzett. Megér ennyit a motor??
29/30 anonim válasza:
#18-as vagyok. Meg vettem a 125-ös gépet, anyám idegrohamot kapott hogy mennyit megy meg hogy húz + nincs rá jogsi és 50-es ként használom. Közölte hogy ezt gec1re el fogom adni és nem mehetek vele mert ő most "bekeményít" ez úgy zajlott a mai napon, hogy kzööltem vele hogy ha nem szeretné hogy biztosítás nélkül menjek akkor holnap be megyünk megkötni és kész. Nem járult hozzá a motor vásárláshoz mégis megvettem most minden happy addig amég nem lesz baj (hátha nem is lesz soha). De ez egy ideiglenes megoldás mert ha meg lesz az A1 nekem is, akkor forgalomba lesz hozva a motor és akkor legálisan vezetem :D remélem neked is sikerül btw. Le írtam mit csinálnék a helyedben...
30/30 A kérdező kommentje:
#1-29! Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Még az utálkozóknak is. A mai napon sikerült rávennem őket. (Szerintem látták, hogy nem adom fel, egyfolytában győzködöm őket stb...) Szóval igazából mostmár megvan. Bár lehet azért mert tegnap azt mondtam, hogy ha most nem engedik meg akkor 18 évesen fogom, megcsinálni, és hogy ezzel semmit nem nyernek, csak azt, hogy rosz szájíz marad ez az időszak egész életemben. De a lényeg, hogy megengedték, ugyhogy nemsoká kezdem a kreszt. Akik pedig segítettek, azoknak pedig még egy nagy köszönet.
2019. jún. 28. 11:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!