Hogy tudnám a szüleimet rávenni, hogy megengedjék?
Figyelt kérdés
Életem legnagyobb vágya, hogy motorozhassak, nagyon szeretem kis ovodás korom óta... És most fogom betölteni a 16-ot... Szeretném letenni az A1-et. Rólam csak annyit, hogy koromhoz képest sokkal érettebb vagyok.(a szüleim, a tanáraim, az ismerőseim, mindenki ezt állítja) Évek óta próbálom győzködni őket, le akartam tenni az AM-et is... De azt se engedték... Egyfojtában csak azzal jönnek, hogy veszéjes és, hogy megtiltják.... Már mondtam nekik, hogy ha most nem engedik, akkor 18 évesen fogom megcsinálni, de ez sem segített... Mivel tudnám meggyőzni őket?
Pfff... Elnézést kérek, csak kicsit ingerült állapotban voltam amikor válaszoltam, de tényleg nem ez volt a kérdés... De mostmár megnyugodtam, ugyhogy hideg fejjel írok. Szóval nem szeretnék alternatív megoldást keresni, szeretném már most letenni a jogsit. Ebben szerettem volna segítséget kérni, hogy, hogy tudnám meggyőzni a szüleimet, mire tudnék érvelni?
2019. jún. 25. 00:18
12/30 A kérdező kommentje:
#7 Hogyha esetleg valamiért még olvasod ezt a kérdést tőled elbézést kérek, nem voltam épp nyugodt...
2019. jún. 25. 00:19
13/30 anonim válasza:
Elméleti kérdés: mi történnne, ha épp akkor lennél ingerült, mikor motorozol? Tudnál kellően hideg fejjel gondolkozni ahhoz, hogy biztonságosan közlekedj? Szerintem ezeket gondold végig.
2019. jún. 25. 10:08
14/30 A kérdező kommentje:
#13 Nem könnyű engem felidegesíteni, de most ez sikerült (személyes dolog miatt). Amúgy igen, mert általában addig a szobámból se megyek ki, amíg meg nem nyugszom, tudom, hogy ilyenkor nem gondolkodok tisztán. És hát sajnos a #7-en csattant el ez az idegesség...
2019. jún. 25. 10:43
15/30 anonim válasza:
Ne vergődj már ember / kisfiú / tini.Ha nem engedik akkor nem engedik.18 éves korodig kuss van.Azt állítják,hogy a motorozás veszéllyes?Igen,veszélyes.Főleg a kis taknyoknak akik azt hiszik tudnak "motorozni / vezetni" pedig éppen ,hogy tudnak váltani és megállni a gyalogos előtt.Én is 19 éves koromban kezdtem el a motorjogosítványt(A2).Dacolhatsz a szüleiddel,de előre megmondom,hogy te fogod a rövidebbet húzni.Az az állítás,hogy sokkal érettebb vagy a "kortársaidbál" miben nyílvánul meg?Nem ütsz meg valakit,mert leb*zizott vagy mi?Az érettség az a gyakorlatban derül ki.
2019. jún. 25. 12:34
16/30 A kérdező kommentje:
#15 Köszönöm a választ. Kifejteném a véleményem:
Igen tudom, hogy a motorozás veszéjesebb, mint az autó. Igen azt is tudom, hogy 18 éves koromig tehetetlen vagyok. Éppen ezért a kérdés, hogy volt e valakinek ilyen, és hogy sikerült e meggyőznie őket. De úgy látom nem csak az én szüleim hajthatatlanok. Mitől vagyok érettebb a többi velem egykorúaknál? Egyrészt ahogy írtad. Nem gondolom, hogy tudok vezetni, épphogycsak (ahogy mondtad) elindulni, váltani, és megállni tudok. Autóval, és motorral is. Autóval a szüleim tanítgatnak, motorral pedig a nagybátyám. Egy kis simson motoron tanítgatott, amíg a szüleim úgy nem döntöttek, hogy ezt nem csinálhatom tovább. Flegmázni pedig nem kéne szerintem, igen elismerem, bocsánatot is kértem, hogy volt egy rosz felindulásom, de még mindig csak kapom a flegma dolgokat... Normális hangsújban tettem fel a kérdést, és bocsánatot is kértem az idegeskedésért... Ezzel csak azt akarom mindani, hogy mostmár lehetne normális hangsújbam is válaszolni, már nem imdokolt az oltogatás.
2019. jún. 25. 13:29
17/30 anonim válasza:
Majd három-négy év múlva olvasd ezt vissza, kedves kérdező, és meglátod, hogy a mostani válaszaidból is tökéletesen süt a gyermeki hülyeség. Nem a tartalom miatt, egyszerűen csak látszik, hogy kisgyerek vagy még. Minden rosszindulat nélkül.
2019. jún. 25. 14:20
18/30 anonim válasza:
Szia! Nekem faterom finanszírozta az AM jogsit, anyámnak sem volt bele kötése csak közölte hogy nem kéne száguldozzak stb (már amennyire smkp-val lehet). Pár hónapja szeretnék venni egy 125-ös sport motort, jogsi még nincs rá. Saját lóvé szóval anyám nem fog bele kötni, vagyis közölte hogy ne vegyek ilyet mert nem szeretné meg élni hogy csöngetnek a rendőrök hogy fának mentem 150-el.
A szüleid nem túl értelmesek. Finanszírozzák a B-s jogsid amivel 200 al neki mehetsz egy háznak kocsival, mivel jobb mint ha motorral tennéd de komolyan? Ha motorozni akarsz úgy is fogsz, ha 2 év múlva kezded ugyanúgy bele lehet dögölni, de legalább azt csinálod amit szeretsz és nem erőszakolják rád hogy má pedig autót kapsz hülyegyerek. Ha van annyi pénzed, akkor vegyél egy 125-ös motort vidd haza és közöld velük hogy ha nem engedik a jogsit akkor anélkül fogsz menni, szankciókkal ne foglalkozz ha azt látják hogy tényleg használod, nyilván agyfaszt kapnak de nem hinném hogy szeretnék hogy jogosítvány nélkül vezess. Hülyén hangzik, de én ezt csinálnám. Nekem faterom annyit mondott hogy ne kapjanak el lehetőleg a 125-ös géppel (amit lehet ma veszek meg) amég nincs jogsim rá, mert el tiltanak a vezetéstől és kocsira se fogok tudni vizsgázni.
2019. jún. 25. 14:43
19/30 anonim válasza:
#18 Vagyok, le lehet pontozni hogy éretlen hülye gyerek vagyok stb, nem érdekel. Azért még próbáld őket győszködni egyébként és mond el nekik hogy kocsival is neki mehetsz bárminek 200 al, meg 18 éves korodban A2 jogsival is meg teheted ugyan ezt egy akár 600-660-as géppel is. És közöld velük hogy nem kéne korlátozzanak egy olyan döntésben amiben biztos vagy, és nagykorod előtt el szeretnéd kezdeni mert van rá lehetőség csak ők fosztanak meg tőle.
2019. jún. 25. 14:46
20/30 A kérdező kommentje:
Kedves #18-9! Köszönöm a normális választ, hogy teljesen őszinte legyek már nekem is eszembe jutott. De ezt elvetettem, mert hát mégis hogy nézne ki... De teljesen igazad van, én is pont ezt mondtam nekik, és amúgy hogy válaszoljak, a #17-nek igen, mint mondtam a SAJÁT korosztájomnál vagyok érettebb... 5 év múlva nyilván érettebb leszek, de az még odébb van
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!