Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Üdv! Mennyire képes, illetve...

Üdv! Mennyire képes, illetve mi alapján szűri ki az autópályán telepített fix traffipax az utánfutót húzó személyautót?

Figyelt kérdés
A mai nap folyamán autópályán utánfutót húzva közlekedtem, de a baj ott kezdődik hogy valamiért arra emlékeztem hogy 100km/h-val lehet ily módon menni ott. Ennek megfelelően is mentem át a traffipaxok alatt. Cirka 10-ről van szó. Mik a tapasztalatok, képesek kiszűrni hogy futót húz az adott autó? Köszönöm előre is!

2019. jún. 1. 21:52
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Elvileg a VÉDA képes kiszúrni az ufókat és állítólag büntetnek is érte. Ha 80 helyett 100-al hajtottad a ménest, az már biztosan fizetős ügy lesz.
2019. jún. 1. 22:43
 2/20 anonim ***** válasza:
Nem lehet 100-al csapatni trélerrel, max. 80-al. Egy 85-ös tempó még belefér.
2019. jún. 1. 23:09
 3/20 anonim ***** válasza:
Az utánfutók rendszáma X-szel kezdődik. 98-felett instant csekk.
2019. jún. 1. 23:11
 4/20 A kérdező kommentje:
Az kellemes. Főleg ha azt nézzük hogy azt írják hogy ha egy nap több ilyen traffipaxos gyorshajtás van akkor mind fizetős nem csak egy...
2019. jún. 2. 05:31
 5/20 Bence_ ***** válasza:

Kíváncsi leszekmi lesz mert rengetegen mennek gyorsan utánfutóval.

Szerintem ezt nem nézi a véda.

2019. jún. 2. 07:36
 6/20 Bence_ ***** válasza:

Németországban a stabilizátoros fejessel lehet menni 100-al.

Nagyon sokat látok akik 120 körül mászkálnak.

2019. jún. 2. 07:37
 7/20 anonim ***** válasza:
Attól függ mivel húzod. Legalábbis az eddigi visszajelzések alapján számít. Mert aki egy ducatóval ment 95-el utánfutóval az kapott csekket, de aki személyautóval ment 120-al utánfutóval az nem. És ez mind ismeretségi körön belül, úgy hogy ültem is mellette és nem csak mondta, hogy annyival ment.
2019. jún. 2. 07:53
 8/20 anonim ***** válasza:
A VÉDA a gyakorlatban nagyon sok dolgot tudna nézni, de a valóságban egyedül sebességet mér (jelenleg). Tehát nem látja az utánfutót, így nem is fogsz büntit kapni.
2019. jún. 2. 10:44
 9/20 anonim ***** válasza:
Már hogyne látná az utánfutót. A Véda csinál hátulról is képet, a hátsó rendszámot is felismeri.
2019. jún. 2. 11:29
 10/20 anonim ***** válasza:

Konkrét eset: kollégám tavaly személyautóval vitt utánfutót a pályán, 110 körül suhant, és oda-vissza lefotózta a Véda, duplán kellett fizetnie. Még így is szerencséje volt, hogy csak 2x30-at kellett pengetnie, nem 2x45-öt.

De téged nem fognak megfizettetni, ha nem állítottak meg, mert az objektív felelősség csak 15 km/h feletti túllépés esetén él, azaz, 96-tól.

1. melléklet 2. pont:

[link]

Plusz nem a te km-órádat figyelik, hanem a valós sebességedet, és a legtöbb km-óra többet mutat a valósnál. GPS-sel vagy utak mellett lévő sebességmérővel tudod tesztelni, ha érdekel. Ha 90-et mért, akkor nagy valószínűséggel 80-85 között mehettél.

2019. jún. 2. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!