Mit tehetek, hogy ne parkoljanak a kapum elé?
Elsőnek tegyél ki egy nagy táblát, hogy "kapubejárat, kérem ne álljon ide".
Ha ez nem segít, akkor a köztereseket ki kell hívni, aztán egy pár büntetés után leszoknak róla.
Csinálj képeket a kocsikról minden féle szögből és jelentsd fel őket.
Az a helyzet, hogy a kocsibeható közterület, függetlenül attól hogy esetleg te gondozod, vagy felújítod. Ez alól kivételt képez, ha a telked kiér az útig ami nem valószínű.
Emiatt útburkolati jeleket nem festhetsz fel rá, nem rakhatsz ki engedély nélkül minden féle bigyót amivel lezárod a kapubejáró előtti területet, mivel az nem a tied. Csak a közterületesek engedélyével lehetséges.
A kapudra viszont kirakhatod, hogy parkolni tilos stb.
Nálam ugyanez volt a szitu. Megfelelő helyre állítottam egy felhajtható csőakadályt, azóta béke van. Volt aki rátolatott, és dühében ki akarta szakítani, de rosszabbul járt.
szóval egy ilyen lelakatolható akadály a legegyszerűbb megoldás.
Ki kell írni egy táblára, hogy "Ha úgy állsz meg, hogy nem tudok ki/bejárni, akkor átfestem az autód. Ui.: Nem parkolok jól, és nem is tudok festeni."
Amúgy meg közteres/rendőr. Nálunk is van ilyen gond, úgy állnak meg, hogy nem lehet ráfordulni a kapunkra, mert szemben villanyoszlop van, a kapu pedig olyan széles, mint az autó, ezért csak szemből lehet beállni, ha nem egyenes az autó, akkor már bukta van. Édesanyám már nem tud bejárni, én még rá tudok tolatni, de ő nem tud mit kezdeni a dologgal. Alapesetben úgy működne a dolog, hogy ráfordul, visszatolat, kiegyenesít, de a kaputól 3 centire levő parkoló autó miatt ugye ez nem lehetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!