Mennyi büntetésre számíthatok? Tehetek bármit annak érdekében, hogy kevesebb legyen?
Furcsa sztori.
Amikor én 5 éve (szintén 8 hónapos terhesen) kanyarodtam jobbra kis ívbe az kötelező haladási irány táblát figyelmen kívül hagyva, akkor kb 1 hónapon belül jött a levél, nem kérdezték ki vezetett (férjem nevén van a kocsi), hanem megírták, hogy ez 50ezerbe kerül. Mennyi idő alatt hova fizethetjük be.
Szóval furi, hogy nektek fél évvel később jön a levél, és nincs is meghatározva, mennyi a büntetés. AZt leírták pontosan, mi a bűnöd?
Fuss egy kört, lehet elévült már. Legalábbis gyorshajtás esetében ha nem küldik ki 30 napon belül, akkor már nem küldhetik később a büntetést. Hátha.
A terhességet ne vond bele, nekem is eszembe jutott anno. De erre mondhatják azt is, hogy ha nem vagy olyan állapotban, akkor miért vezetsz? Ha meg a párod vezet, akkor hívjon mentőt neked, ne szabálytalankodjon. Szerintem nem mentesít a terhesség a szabályok betartása alól.
Nos, nem valami átverés ez? A szabálytalan kanyarodásnak fix tétele van, ami 50 ezer jó magyar forintok. Nem öt és nem ötszázezer.
Másik: Térfigyelő kamera felvétele nem használható fel közlekedési szabálysértés bírásgolásához.
Tavaly nagy botrány volt egy Tarlós akcióból. Megváltoztatták a közlekedési rendet, tettek ki kamerát, s szórták a büntetést.
közigazgatási bírságnál van egy olyan dolog, hogy amennyiben nem fizeted be a közig bírságot a megadott határidőn belül, kapsz egy értesítést,hogy ez szabálysértési eljárás lett, és kell a kiléte az elkövetőnek. Ilyenkor ha bemegy az autó tulajdonosa, és megmondja, hogy egy közeli hozzátartozója parkolt szabálytalanul, de nem akarja felfedni a kilétét, pontosan az Ákr szerint:
(3) A tanú a vallomástételt megtagadhatja, ha
a) bármelyik ügyfél Ptk. szerinti hozzátartozója (a továbbiakban: hozzátartozó),
b) vallomásával saját magát vagy hozzátartozóját bűncselekmény elkövetésével vádolná,
Ilyenkor az elkövető kilétének hiánya miatt megszüntetik az ügyet, nem kell befizetni.
Ismétlem ezt parkolásoknál tudom, hogy el lehet játszani, és el is kell fogadniuk.
Na most ilyen esetben nem tudom működik-e.. Lehet simán az autó tulajára fogják húzni a bírságot. Az ilyen 500 ezrektől nem kell félni, ez egy általános bírságtétel.. -tól-ig. Biztos , hogy nem kapsz annyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!