Ha az utánfutón nincs műszaki, se a nevemre írva, milyen büntetésre számíthatok?
Van egy erdőm, ahonnan a fát szoktam hozatni - sajnos már csak 1 terepes fuvaros van a környéken, de az fával üzletel, és mivel monopol helyzetben van, olyan árat mondott a fuvarköltségre, amiért nem éri meg elhozni (2 km-re van, és a 2 m3 fát 17.000 Ft-ért hozná el).
Van egy régi utánfutó, amin se műszaki (évek óta), és nincs a tulajdonosa nevére írva, de "nekem kölcsönadná".
Kérdésem, hogy milyen büntetésre számíthatok, ha így, én, ezzel az utánfutóval közlekedek? - Természetesen itt csak 2 km-ről van szó, amiből 1 km a faluban van (tehát nem autópályán száguldoznék), esélytelen, de persze benne van a pakliban, hogy rendőrrel találkozok... A pénzbüntetés mértéke érdekelne, illetve egyéb büntetés (forgalmi ugyebár nincs, azt nem lehet elvenni, esetleg elveszi a jogsit, vagy büntetőpontok)?
Teljesen mindegy, milyen távolságra indulsz el vele, ha közúton megfognak vele, és morcos a rendőr, akkor is megbüntethet, ha csak 2 métert mentél.
Balesetet ne csinálj, mert akkor a határ a csillagos ég lesz.
A rendőr a jobbik eset, de ő is adhat 30ezres csekket, és a probléma, hogy az utánfutó tulajdonosának is, amit ugye illik neked kifizetni
Igen, persze, ilyenkor kerülni kell a baleseteket :)
A büntetési tételek ha jól tudom meg vannak szabva lejárt műszaki esetén (ha 1 hónapja lejárt x összeg, 3 hónap után, stb), de ott "gépjárműt" írnak és nem vontatványt.
Vagy erre is ugyan azon tételek vonatkoznak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!